to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:21 | 07.11.2022

Πολιτική

Απίστευτος ισχυρισμός Οικονόμου: «Θύμα των παρακολουθήσεων ο Μητσοτάκης»

Δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων για τη λίστα των υποκλοπών και προσπάθησε να βγάλει από το κάδρο τον Μητσοτάκη τον οποίο παρουσίασε ως θύμα


Απεγνωσμένη προσπάθεια να εμφανίσει ως θύμα τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδόθηκε ο Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι διαστάσεις του οποίου πλέον είναι τόσο τεράστιες που προκαλούν τριγμούς στην πολιτική ζωή του τόπου. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έφτασε στο σημείο να βαπτίσει θύμα των Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι παρακολουθούσαν και αυτόν αν τελούσαν υπό παρακολούθηση οι στενοί του συνεργάτες.

Συγκεκριμένα, για σχεδόν μία ώρα ο Γιάννης Οικονόμου δεχόταν καταιγισμό ερωτήσεων στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών έπειτα από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας documento, με τα ερωτήματα να ξεπηδούν και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να βρίσκεται σε θέση άμυνας.

Ο Γιάννης Οικονόμου επαναλάμβανε μονότονα το αφήγημα ότι καμία ελληνική αρχή δεν προμηθεύτηκε κακόβουλο λογισμικό και ότι η κυβέρνηση θέλει να διαλευκανθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών χωρίς να μείνει καμία σκιά, με το επιχείρημα ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Σε αυτό το φόντο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον «απομακρύνει» από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ισχυριζόμενος ότι έχει παραιτηθεί καιρό τώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Ο κύριος Δημητριάδης παραιτήθηκε. Βρίσκεται εκτός κυβέρνησης και κυβερνητικής δραστηριότητας με αιτιολόγηση του γιατί απομακρύνθηκε. Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει οποιοδήποτε στοιχεία σε άλλη κατεύθυνση. Βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες και έρευνες» είπε χαρακτηριστικά.

Έαν οι αποκαλύψεις του Documentο και η λίστα του Βαξεβάνη «ευσταθούν, αν έχει φτάσει στο σημείο να παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών, τότε μιλάμε για υποθέσεις κατασκοπείας. Εάν έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακολουθούνται με Predator, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, κατά τη λογική του Σπίρτζη, παρακολουθείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτές είναι οι πραγματικές διαστάσεις» ισχυρίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την επιχείρηση να παρουσιάσει ως θύμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο. Επικαλούντο πηγές που διέθεσαν τα στοιχεία σε εκείνους που τα παρουσιάζουν. Και θυμίζει κάτι απ’ αυτό με κάποιους που φορούσαν κουκούλες» σχολίασε αναφορικά με τις αποκαλύψεις.

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε επίσης για πιθανότητα οι αποκαλύψεις να είναι «κατασκευασμένες». «Τα λογισμικά αυτά δεν τα χρησιμοποιεί καμία αρχή στην χώρα μας. Η κυβέρνηση έχει έτοιμη την δριμεία θεσμική της αντίδραση στο φαινόμενο αυτό. Θα προχωρήσουμε στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους στην Ελλάδα και θα είναι η χώρα μας η πρώτη στην Ευρώπη που το κάνει αυτό» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τις διαρροές και ποια είναι τα κέντρα που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας ο Γιάννης Οικονομου με φανερή αμηχανία υποστήριξε πως «η λογική σκέψη που μπορεί να καταλάβει κανείς ποιος σε ένα ασταθές περιβάλλον θα είχε κέρδος και όφελος να αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Μέσα σε μια διεθνή και μεγάλη καταιγίδα η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχαν να κρατήσουν την Ελλάδα ασφαλή και σταθερή».

Σε άλλο σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είδε πολιτική ευθύνη και κατηγόρησε όσους προσπαθούν να συνδέσουν τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ με την χρήση κακόβουλων λογισμικών από τις επίσημες ελληνικές αρχές. «Γίνεται προσπάθεια να τα συνδέσουν. Τα έχουμε πει ήταν νόμιμη η επισυνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη. Είναι άλλο ζήτημα, η νόμιμη επισύνδεση έγινε εισαγγελικό λειτουργό».

Ν. Ηλιόπουλος: «Ο κ. Οικονόμου έσπασε τα κοντέρ γελοιότητας»

Ακοlουθεί η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

«Ο κ. Οικονόμου έσπασε τα κοντέρ γελοιότητας λέγοντας ότι ο εγκέφαλος των παρακολουθήσεων, ο κ. Μητσοτάκης, είναι θύμα παρακολούθησης»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπασε όλα τα κοντέρ γελοιότητας, ισχυριζόμενος ότι ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή ο εγκέφαλος και ιθύνων νους του παρακρατικού μηχανισμού παρακολουθήσεων, είναι θύμα παρακολούθησης.

Το μόνο «κέντρο» που χρησιμοποιούσε και πιθανόν να χρησιμοποιεί ακόμα το Predator, είναι το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο.

Αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να πέσει άπλετο φως στις υποκλοπές δεν θα είχε προστατεύσει τους Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο για να μην καταθέσουν στην Εξεταστική. Αλλά ακριβώς για αυτό αρνήθηκε την κλήση τους: Γιατί φοβάται ότι αν μιλήσουν θα αποκαλυφθεί η ενοχή του.

ΠΑΣΟΚ: «Κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη συσκότιση της υπόθεσης παρακολουθήσεων»

Στην κόντρα Οικονόμου-ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας πως το κόμμα της Τρικούπη έχει σταθερή πολιτική επιλογή «το προσκήνιο και όχι το παρασκήνιο» για την «πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολίασε τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την υπόθεση των υποκλοπών, κάνοντας λόγο «για κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη συσκότιση της υπόθεσης των παράνομων παρακολουθήσεων, την ενορχηστρωμένη υποβάθμισή της και την εργαλειοποίηση του ”απορρήτου” σε βάρος της αλήθειας, δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου», όπως αναφέρεται από το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Σημειώνει πώς «είχε δώσει εξαρχής τη λύση καλώντας τον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο, όπως οφείλει εκ του νόμου, για να σταματήσει η υπονόμευση των θεσμών».

«Είναι σταθερή πολιτική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να επιμένουμε θεσμικά, στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)