to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:49 | 10.01.2017

Κοινωνία

Απίστευτη καταγγελία: Πειθαρχική δίωξη σε καρκινοπαθή δημοτική σύμβουλο του Αλίμου, επειδή απουσίαζε... «πιθανόν για λόγους υγείας»

Σύμφωνα με την καταγγελία της δημοτικής κίνησης «Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι», ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου ζήτησε να προχωρήσουν οι «νόμιμες ενέργειες» σε βάρος δημοτικής συμβούλου, η οποία απουσίαζε από τις συνεδριάσεις, επειδή αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.


Η Ελένη Μπελιά είναι δημοτικής σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της δημοτικής Κίνησης «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» και συμμετέχει ενεργά στα εκπαιδευτικά και αυτοδιοικητικά κινήματα του Αλίμου. Εναντίον της ασκήθηκε πειθαρχική διώξη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ύστερα από αναφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Μ. Γαρυφαλάκη, ο οποίος θεώρησε μη δικαιολογημένες τις απουσίες της από το δημοτικό συμβούλιο κατά την περίοδο της θεραπείας της, αν και η ίδια σε επικοινωνίας μας τονίζει ότι ο πρόεδρος ήταν ενήμερος για την ασθένειά της.

«Επέλεξε την πειθαρχική μου δίωξη για να εκθέσει πολιτικά τη δημοτική κίνηση» ανέφερε η κ. Μπελιά χαρακτηριστικά.

«Μαζί με εμένα ο κ. Γαρυφαλάκης στέλνει για πειθαρχικό έλεγχο άλλους πέντε δημοτικούς συμβούλους, μεταξύ των οποίων είναι ένας πρώην δήμαρχος και δύο πρώην πρόεδροι δημοτικού συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους πρ. προέδρους η μία είναι η προηγούμενη πρόεδρος, η οποία παραιτήθηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του δημάρχου» μας ανέφερε. 

Η ανακοίνωση - καταγγελία της δημοτικής Κίνησης «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, «ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου, Μ. Γαρυφαλάκης, με το από 29/8/2016 έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ζήτησε να προχωρήσουν οι νόμιμες ενέργειες σε βάρος της δημοτικής συμβούλου Ελένης Μπελιά, ώστε να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις. Για ποιον λόγο; Επειδή, όπως ανερυθρίαστα ανέφερε στο έγγραφό του, η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι απουσίαζε από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, "πιθανόν για λόγους υγείας". Δηλαδή, κατά το έγγραφο του προέδρου, απουσίαζε όχι δικαιολογημένα, οπότε θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο "κυρώσεων"σε βάρος της, κλπ».

Η παράταξη σημειώνει ότι «πέρα από την άμεση και τυπικά επίσημη πληροφόρηση, που η ίδια η ασθενής δημοτική σύμβουλος παρέσχε εγκαίρως στην κατά νόμο αρμόδια, την τότε πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γ. Προυντζοπούλου, ενημερώνοντας για τις αναγκαστικές απουσίες της από το δημοτικό συμβούλιο, η ασθένειά της ήταν πλήρως σε γνώση του δημάρχου και ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα την πρώτη ημέρα μετά την επιστροφή της στις εργασίες του (και ενώ εξακολουθούσαν οι χημειοθεραπείες και τα προβλήματα που αυτές επιφέρουν) δέχτηκε τις θερμές ευχές για ανάρρωση ΟΛΩΝ των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων καθώς και του δημάρχου, αναφερομένων όλων αυτών στη σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπισε και όχι βέβαια σε κάποιον αόριστο,"πιθανό"λόγο υγείας».

Προσθέτει, δε, ότι «συνεχίζοντας την"αλληλογραφία"με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που εύλογα ζήτησε εξηγήσεις για την υπόθεση, ο κ. Γαρυφαλάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικό αίτημα της τελευταίας για αναλυτική και αιτιολογημένη αναφορά των λόγων, που θα μπορούσαν να καταστήσουν αδικαιολόγητες τις απουσίες της κ. Μπελιά. Δεν δίστασε να αφήσει το θέμα"ανοιχτό", να δηλώσει εγγράφως ότι "δεν διαθέτει καμία πληροφόρηση από την ενδιαφερόμενη"και αρκέστηκε στις"ανεπίσημες πληροφορίες τρίτων"».

Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «δεν ήταν, φυσικά, σκοπός του μια απλή γραφειοκρατική ταχτοποίηση του θέματος που προκλήθηκε ούτε το κίνητρό του μια, δήθεν, αυστηρή προσήλωση στον τύπο της νομιμότητας. Αυτό που επιζήτησε με την αχαρακτήριστης έμπνευσης ενέργειά του, σε συνεργασία με τον δήμαρχο (χωρίς την έγκριση του οποίου δεν κάνει την παραμικρή κίνηση στον Δήμο), ήταν να εμφανίσει την Ε. Μπελιά ως "ελεγχόμενη" για ασυνέπεια από την Διοίκηση. Χωρίς καμία ντροπή, για λόγους μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, επέλεξε ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη, απέναντι σε μια καρκινοπαθή. Τακτική που δεν μπορεί παρά να την αποδοκιμάζει κάθε άνθρωπος, κάθε πολίτης του Αλίμου».

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)