to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 02.02.2017

Αθλητισμός

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του κάνει λόγο τώρα ο Γ. Βασιλακόπουλος

Για προσπάθεια διαστρέβλωσης των δηλώσεών του περί της μουσουλμανικής μειονότητας κάνει τώρα λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος.


Αναλυτικά η νέα δήλωση του Γ. Βασιλακόπουλου:

«Με μεγάλη έκπληξη και έντονο προβληματισμό παρακολουθώ την συνεχιζόμενη και δυστυχώς διευρυνόμενη προσπάθεια πλήρους διαστρέβλωσης δηλώσεών μου, με σκοπό στόχο των συγκεκριμένων κύκλων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Η ιστορική μου διαδρομή είναι γνωστή. Οι θέσεις μου, οι απόψεις μου και οι αξίες που υπηρέτησα στον ευρωπαϊκό και ελληνικό χώρο είναι επίσης γνωστές και οι προσπάθειες των διαφόρων στο βωμό να απασχολήσουν την επικαιρότητα και δημοσιότητα θα πέσουν στο κενό.

Οι δηλώσεις μου είχαν να κάνουν με τις πιθανές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα από την παρουσία τριών – τεσσάρων χιλιάδων στρατών οπαδών αντιμαχομένων παρατάξεων στην πόλη της Ξάνθης και τους κατοίκους της και ο νοών νοείτο.

Το τι συνέβη στην πόλη της Λαμίας είναι σε όλους γνωστό.

Αυτά και επειδή το θέμα είναι πολύ λεπτό, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και δεν πρόκειται να επανέλθω, με την μόνη υπενθύμιση ότι στην πόλη της Ξάνθης, εκτός των άλλων μεγάλων διοργανώσεων, έχει διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία και διεθνές τουρνουά Ανδρών το 2015, με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων της Ελλάδας, Ρωσίας, Τσεχίας και Βοσνίας Ερζεγοβίνης.»

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις Βασιλακόπουλου κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία, μεταξύ άλλων διερωτώνται «πώς μπορεί να παραμένει πρόεδρος μιας εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας κάποιος που κάνει τέτοιου τύπου διαχωρισμούς στην ελληνική κοινωνία».

********************************************************

Θύελλα αντιδράσεων για την απίστευτη δήλωση Βασιλακόπουλου


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ στον Arena fm…

“Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό.
Δείτε τι συνέβη με το Final 4 του λιγκ καπ του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα.

Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα.

Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση. Μπορεί και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το που θα γίνει ο τελικός. Θέμα ασφαλείας είναι που μόνο η αστυνομία μπορεί να μας βεβαιώσει. Στη Λάρισα προέκυψε και ένα άλλο ντεζαβαντάζ, που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι fair play να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ αλλά δε μας το δίνουν. Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας.

Θα δοθούν ίδια εισιτήρια στις δυο ομάδες. Αν προκριθεί το ΟΑΚΑ δε θα γίνει ίδια μέρα ο τελικός με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα”. (Επιμέλεια: Αλέκα Ζουμή - ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ)



 

Γ. Βασιλειάδης: «Τέτοιες δηλώσεις προσβάλλουν βάναυσα...»

Θέση για τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου σχετικά με την έδρα του τελικού Κυπέλλου και την μουσουλμανική μειονότητα, πήρε το βράδυ της Τετάρτης ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. 

«Έχω επιλέξει συνειδητά από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντά μου να μην εμπλέκομαι σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων κάθε Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, κάθε φορά που ανακύπτει οποιοδήποτε πρόβλημα, δίνουμε άμεσες λύσεις ώστε να προάγεται ο αθλητισμός στην πατρίδα μας.


Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ, θα ήθελα να τονίσω ότι οι Ομοσπονδίες είναι υπεύθυνες να αποφασίσουν τον τόπο διεξαγωγής των διοργανώσεών τους. Πολύ περισσότερο θα πρέπει να πράττουν τα δέοντα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και να αποφεύγουν τυχόν άλλες ενέργειες ή δηλώσεις που εγείρουν σοβαρά ζητήματα, όπως το θέμα που προέκυψε με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Τέτοιες δηλώσεις, πέραν του ότι είναι εκτός πραγματικότητας, δεν προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού και προσβάλλουν βάναυσα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι συμπατριωτών μας και όλους εμάς που είτε έλκουμε καταγωγή από την περιοχή είτε έχουμε ζήσει και βιώσει την αρμονική συμβίωση, την ομορφιά και την πολυχρωμία της περιοχής».

 

Οι  δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γεώργιου Βασιλακόπουλου, περί πρόκλησης επεισοδίων με εμπλοκή της μειονότητας της Θράκης στην πιθανή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου του μπάσκετ στην Ξάνθη είναι ανιστόρητεςεξωπραγματικές, προσβλητικές και τουλάχιστον ατυχείς.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Ξάνθη, κατά το παρελθόν, έχουν διεξαχθεί σημαντικά αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα με μεγάλη επιτυχία. Θεωρούσαμε τον κύριο Βασιλακόπουλο σοβαρό άνθρωπο και για αυτό τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα.

  • ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Απαράδεκτη δήλωση, να ανακαλέσει ο Βασιλακόπουλος

Η δήλωση του   Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλο  περί της μη καταλληλότητας,  της πόλης μας της Ξάνθης, για την ασφαλή διεξαγωγή  του τελικού κυπέλλου καλαθοσφαίρισης, λόγω της “μουσουλμανικής μειονότητας” της Θράκης χαρακτηρίζεται τουλάχιστον απαράδεκτη!

  Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως οι αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι  διόλου δεν έχουν σχέση με αντιλήψεις που  εκ προοιμίου ενοχοποιούν μερίδες πληθυσμού για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Πληθυσμού που λόγω της διαφορετικής του θρησκευτικής, γλωσσικής ή φυλετική σύνθεσης θεωρείται ύποπτο για την υπονόμευση της ασφαλούς τέλεσης ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος όπως είναι ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ.

Στην Ξάνθη και στη Θράκη οι δυο κοινότητες της Πλειονότητας και τη Μειονότητας συμβιώνουμε με σεβασμό και αλληλοαποδοχή εξασκώντας  την ικανότητά μας να ζούμε σε μια κοινωνία με διαφορετικούς, έξω από τον κύκλο των κατασκευασμάτων του φόβου και του μίσους και μέσα στην ομορφιά της ποικιλίας. 

Η πολυπολιτισμική μας πόλη, η Ξάνθη έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Καλούμε τον Πρόεδρο της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να συμπεριληφθεί η πόλη μας στο σχεδιασμό της ομοσπονδίας  ως πιθανή έδρα τέλεσης του τελικού κυπέλου μπάσκετ.      

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Την στιγμή που η παρουσία στο All Star Game του NBA του Γιάννη Αντετοκούμπο, που αποτελεί ένα σύμβολο στη μάχη απέναντι στον ρατσισμό, κάνει περήφανο κάθε Ελληνίδα και Έλληνα οι δηλώσεις ρατσιστικού χαρακτήρα του Γ. Βασιλακόπουλου είναι τουλάχιστον κατάπτυστες, επισημαίνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

  • Β. Τοροσίδης: Στην Ξάνθη δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους με το θρήσκευμα αλλά με την αξία

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας με ανάρτησή του στο facebook καταδικάζει ξεκάθαρα τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου, ο οποίος, ούτε πολύ, υποστήριξε πως η “μουσουλμανική μειονότητα” της Θράκης θα… απειλούσε την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου, σε περίπτωση που γινόταν στην πόλη της Ξάνθης (περισσότερα...)

  • Καταδικάζει η ΚΕΔΕ δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ Γ. Βασιλακόπουλου

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με ομόφωνο ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της, τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος όπως αναφέρει σ΄ ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, ζήτησε να μη διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος του Μπάσκετ στην πόλη της Ξάνθης, επικαλούμενος το φόβο της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Θεωρούμε πρωτοφανές αθλητικός παράγοντας να διαχωρίζει τους Έλληνες πολίτες ανάλογα με το θρήσκευμά τους», αναφέρει το ψήφισμα της ΚΕΔΕ και επισημαίνει ότι «χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά σε όλη την ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Ξάνθη και σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει η θρησκευτική ταυτότητα τη συμπεριφορά και τη στάση των πολιτών απέναντι στα αθλητικά δρώμενα». 

Επίσης η ΚΕΔΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου και να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να οριστεί άμεσα η διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος στην πόλη της Ξάνθης. Ακόμη, το Δ.Σ. της Ένωσης δηλώνει ότι θα παραστεί στον αγώνα αυτό, εφόσον διεξαχθεί εκεί.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)