to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:53 | 02.03.2021

Πολιτική

Απίστευτη δήλωση: «Κακώς καταργήθηκε η παρά φύσιν ασέλγεια» λέει ο Χαρ. Αθανασίου της ΝΔ

Άφωνους άφησε τους βουλευτές ο Β' αντιπρόεδρος της Βουλής. Είπε πως η κατάργηση της αναχρονιστικής διάταξης ενίσχυσε τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης.


Σε μια άκρως ομοφοβική δήλωση προχώρησε χτες ο Χαράλαμπος Αθανασίου από το βήμα της Βουλής, ενόσω προήδρευε στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Σίας Αναγνωστοπούλου προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, είπε επί λέξη:

Εγώ, όμως, να πω ένα πράγμα, ότι φταίει και η νομοθεσία, κυρία Αναγνωστοπούλου, η πολιτεία, τα νομοθετήματα που έχει περάσει κατά διαστήματα, που έχουν επιτείνει τα φαινόμενα αυτά, όπως παραδείγματος χάριν –μιλάμε γενικότερα τώρα, δεν μιλάμε επί της ουσίας του θέματος- το ότι καταργήθηκε η παρά φύση ασέλγεια και εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα. Θυμηθείτε πότε καταργήθηκε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

Ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής αναφερόταν στο αναχρονιστικό Άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα που καταργήθηκε το 2015 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της τότε απόφασης για κατάργησή του, το άρθρο αντιμετώπιζε «ξεχωριστά τις συγκεκριμένες πράξεις όταν αφορούν ομοφυλόφιλα άτομα παρόλο που υπάρχουν διατάξεις γενικότερες και άρα εισάγει διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων, ενώ θέτει διαφορετικό όριο ηλικίας για τις ομοφυλοφιλικές και τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν πως πρόκειται για «απαρχαιωμένη διάταξη, την κατάργηση της οποίας έχουν προτείνει με απόφασή της η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ήδη από το 2004 και με σχετική σύστασή της η Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ήδη από το 2005, ενώ συνιστά πάγιο αίτημα τόσο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας όσο και του συνόλου των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)