to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 22.10.2020

Κοινωνία

Απίστευτα αλληλοκαρφώματα Δημάρχου Ιλίου και Πατούλη για κακοδιαχείριση και περίεργες αποφάσεις στο Δ.Σ του Πάρκου Τρίτση

Το Πάρκο Τρίτση συνεχίζει να βρίσκεται σε τέλμα με ευθύνη της νυν Διοίκησης


«Αποκαλυπτικό» για τα όσα τραγελαφικά και περίεργα συμβαίνουν τον τελευταίο σχεδόν έναν χρόνο στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», υπήρξε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στον Δήμο Ιλίου, υπό τη μορφή τηλεδιάσκεψης.

Τα όσα ακούστηκαν για «υποβολείς» που λένε σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα του Πάρκου τι να προτείνουν κατά τη διάρκεια Συνεδριάσεων του Δ.Σ., οι αναφορές σε «νεόφερτους με αλεξίπτωτο από τα Βόρεια Προάστια» αλλά και οι επισημάνσεις για «φόρτωμα» του Φορέα με προσωπικό, μέσω αποσπάσεων, που σύντομα θα οδηγήσει στο να ξεφύγει η κατάσταση στα οικονομικά, δείχνουν τον λόγο που το Πάρκο βρίσκεται σήμερα στο μαύρο του το χάλι.

Βεβαίως, δεν ακούστηκαν μόνο αυτά. Ακούσαμε και για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΑΣΔΑ, Περιφέρειας και Φορέα του Πάρκου, ύψους 250.000 ευρώ, για τον ηλεκτροφωτισμό, που είχε υπογραφεί από την προηγούμενη διοίκηση του Φορέα στο Πάρκο, η οποία και χάθηκε διότι άφησαν να εκπνεύσει η ημερομηνία λήξης της!

Ακούσαμε για πρόσληψη ομάδας μηχανικών που θα κοστίσει 90.000 ευρώ για να κάνει τα τεχνικά δελτία που, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν, μπορούν να εξασφαλιστούν με μόλις 5.000 ευρώ!

Ακούσαμε και άλλα περίεργα πράγματα, όπως το γεγονός ότι στο «κονδύλι» των 3.000.000 ευρώ που προβλέπεται να δοθεί, κάποια στιγμή, στο Πάρκο από το Πράσινο Ταμείο, ξέχασαν, λέει, να βάλουν το ζήτημα της οριστικής επίλυσης του προβλήματος με το νερό στο Πάρκο. Ξέχασαν, επίσης να προκηρύξουν έργα για την επανακυκλοφορία και την ανανέωση του νερού ανάμεσα στις λίμνες, ξέχασαν να προβλέψουν την εγκατάσταση εξοπλισμού πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας σε αυτό.

Ακούσαμε όμως και άλλα επικίνδυνα πράγματα, όπως για παράδειγμα ότι στο νότιο κομμάτι του Πάρκου έχει τοποθετηθεί αυθαίρετα πλέγμα για την ανάσχεση των νερών.

Τέλος, ακούσαμε και ακόμη πιο επικίνδυνα πράγματα, όπως για παράδειγμα ότι γίνεται ή γινόταν υπεράντληση νερού από πηγάδι που βρίσκεται στο Κτήμα του Δήμου Ιλίου, αλλά, η διοίκηση του Δήμου Ιλίου έκανε τα «στραβά μάτια» για αυτό.

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, ξεκάθαρα είναι τι έγινε και άνοιξαν ξαφνικά τα  στόματα κάποιων και αποφάσισαν να μιλήσουν για πράγματα και καταστάσεις που συμβαίνουν σχεδόν έναν χρόνο τώρα, από τη στιγμή που ανέλαβε το νέο Δ.Σ του Φορέα του Πάρκου, υπό την «καθοδήγηση» του νέου Περιφερειάρχη, κ. Πατούλη. Γιατί ξαφνικά ο κ. Ζενέτος που ένα χρόνο συνδιοικεί το Πάρκο, θυμήθηκε τώρα όλα αυτά;

Παθογένειες με οδυνηρές συνέπειες που η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή. Καταστάσεις που αποτυπώνονται και στην εικόνα εγκατάλειψης και διάλυσης που παρουσιάζει το Πάρκο ειδικά το τελευταίο το διάστημα. Αλλά κάποιοι, τότε, μας χαρακτήριζαν «υπερβολικούς».

Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει – και δεν είναι κακό να τα θυμίζουμε όλα – είναι πως ο κ. Ζενέτος, 1,5 χρόνο πριν, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν έχανε προεκλογική συγκέντρωση του κ. Πατούλη στα Δυτικά. Προσπαθώντας, προφανώς, να κερδίσει ο ίδιος, πολιτική «υπεραξία» από τη σύμπλευση και συμπόρευσή του με το «σύστημα Πατούλη». Τώρα είναι η ώρα να θερίσει ο κ. Ζενέτος αυτά που έσπειρε.

Βεβαίως, μας είναι εξαιρετικά αδιάφορο αν ο κ. Ζενέτος επέλεξε να ποντάρει όλα του τα χαρτιά στον κ. Πατούλη και αυτό σήμερα δεν βγαίνει για τον ίδιο. Το πρόβλημα είναι ότι οι επιλογές του κ. Ζενέτου και ο τρόπος που επέλεξε να πολιτευτεί με μικροκομματικά παιχνίδια και κριτήρια, αυτή τη στιγμή ζημιώνουν σημαντικά την πόλη μας και τον Δήμο Ιλίου στο σύνολό του. Και αυτό αποτυπώνεται και στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.

Τέλος, θα περιμέναμε τη δημοτική αρχή του Ιλίου, όταν αναφέρεται στο αθλητικό ισοζύγιο και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας, να είναι λίγο πιο σεμνή και μετρημένη: ας κάνουν μια βόλτα να δουν σε τι κατάσταση είναι παρατημένα και ξεχασμένα δεκάδες γήπεδα στο Ίλιον, μέσα στο αστικό ιστό της πόλης,  και ας ζητήσουν συγνώμη από τους δημότες για αυτό το χάλι. Αντί να επαίρονται χωρίς καμία συναίσθηση της κατάστασης ή της πραγματικότητας.

Υ.Γ. Και ένα ερώτημα προς τον κ. Ζενέτο: Αλήθεια, η απόφαση  για άμεση απόσυρση ή αναστολή συμμετοχής του εκπροσώπου του Δήμου Ιλίου που αυτή τη στιγμή συμμετέχει στον Δ.Σ του Φορέα του Πάρκου, όπως προτείνετε να κάνουμε, ποιον πρόκειται να βοηθήσει; Τον Δήμο Ιλίου ή αυτούς που εποφθαλμιούν το Πάρκο; Για σκεφτείτε… Προσοχή, λοιπόν, κ. Δήμαρχε, προσέξτε τι πάτε να κάνετε, διότι μπορεί και να προκαλέσετε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που, θεωρητικά, επιδιώκετε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)