to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 22.05.2018

Διεθνή

Βίντεο: Η «απολογία» Ζούκερμπεργκ στους ευρωβουλευτές

«Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε τα εργαλεία που δημιουργήσαμε από το να χρησιμοποιηθούν με επιζήμιο τρόπο»


Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε στους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες για το μαζικό σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου του από μια εταιρεία πολιτικών συμβούλων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ζούκερμπεργκ συμφώνησε να συναντηθεί με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους για τη χρήση από την εταιρεία Cambridge Analytica των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, εκ των οποίων 2,7 εκατομμύρια προέρχονται από την ΕΕ.

Όπως είπε, η εταιρεία δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει την κατάχρηση του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι «σημαντικό και αναπόφευκτο»

«Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε τα εργαλεία που δημιουργήσαμε από το να χρησιμοποιηθούν με επιζήμιο τρόπο», δήλωσε στον εναρκτήριο λόγο του.

«Είτε είναι ψευδείς ειδήσεις, είτε ξένη ανάμιξη σε εκλογές ή προγραμματιστές που κάνουν κατάχρηση των πληροφοριών των ανθρώπων, δεν είχαμε μια αρκετά ευρεία επίβλεψη των ευθυνών μας. Αυτό ήταν ένα λάθος και ζητώ συγγνώμη».

Καθισμένος σε ένα στρογγυλό τραπέζι με τους ευρωβουλευτές , φορώντας σακάκι, γραβάτα και άσπρη μπλούζα, ο Ζάκερμπεργκ επανέλαβε την συγγνώμη που είχε ζητήσει τον περασμένο μήνα στους Αμερικανούς βουλευτές στο Κογκρέσο.

Εντούτοις, τα ερωτηματικά παραμένουν για το πως το Facebook επέτρεψε να συμβεί αυτή η διαρροή και κατά πόσον κάνει αρκετά για να αποτρέψει την επανάληψή της.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook υπογράμμισε τη δέσμευση του Facebook στην Ευρώπη, όπου θα διαθέτει 10.000 εργαζομένους έως το τέλος του χρόνου, δήλωσε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις στην ασφάλεια θα έχουν σημαντική επίδραση στην αποδοτικότητα του Ζάκερμπεργκ, αλλά το «να κρατάμε ασφαλείς τους ανθρώπους θα είναι πάντα πιο σημαντικό από το να μεγιστοποιούμε τα κέρδη μας».

Κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξακολοθούν να επιθυμούν μια αυστηρότερη γραμμή ενάντια σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)