to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:23 | 27.10.2022

Πολιτική

Απευθείας αναθέσεις 400.000€ σε στενή συνεργάτιδα του Μητσοτάκη - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Και μετά τους πείραξε το "γαλάζιες ακρίδες"...»

Αλλη μια υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος από άτομα του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη. Η εταιρεία της κ. Ρεβέκας Πιτσίκα, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ. Πρόκειται για δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ...


«Μέρα με τη μέρα το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τις γαλάζιες ακρίδες του κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται σε όλη του έκταση», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει:

«Ενώ οι αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, βγαίνει στο φως άλλη μια υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος από άτομα του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

Η εταιρεία της κας Ρεβέκας Πιτσίκα, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ.

Πρόκειται για δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως Προέδρου της ΝΔ για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού με προσωπική του απόφαση.

Δηλαδή η “άριστη των αρίστων” αποδεικνύεται ένα ακόμη τρωκτικό που ροκανίζει το δημόσιο χρήμα προφανώς χάρη στις προσβάσεις που απέκτησε δίπλα στον κ. Μητσοτάκη.

Θα περιμένουμε απαντήσεις. Ποιος έδωσε την εντολή και με ποια κριτήρια ώστε να εισπράξει αυτά τα ποσά η κα Πιτσίκα διαδοχικά με τρεις απευθείας αναθέσεις από ΕΛΤΑ, όπως και ο κ. Πάτσης, από ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ;»

«Και μετά τους πείραξε ο χαρακτηρισμός "γαλάζιες ακρίδες"» σημειώνει σκωπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Όσο κρύβονται επιβεβαιώνουν το προφανές και εξοργιστικό. Ότι την ώρα που η κοινωνία δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα, οι ίδιοι έχουν εξαπολύσει κυριολεκτικά γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα».

Οι αναθέσεις

Όπως αποκάλυψε από το βράδυ της Τετάρτης ο Π. Πολάκης, παραθέτοντας  τα σχετικά έγγραφα:

«...η τόσο "άριστη" αυτή κυρία, παίρνοντας το γενικό μήνυμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για γενικευμένο "ντου" στα κρατικά ταμεία, δεν παρέλειψε να επιφυλάξει ΚΑΙ για τις δικές της τσέπες μια σειρά από σκανδαλώδεις αναθέσεις, κάποιες από τις οποίες έχουμε την τιμή να σας παρουσιάζουμε απόψε...

Πάμε λοιπόν...

1. Ανάθεση στην εταιρεία της ΡΕΒΕΚΚΑΣ ΠΙΤΣΙΚΑ για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στα ΕΛΤΑ (ναι στα ΕΛΤΑ, εκείνου του ανεκδιήγητου Διευθύνοντα Συμβούλου που παραιτήθηκε για την υπόθεση αναθέσεων στον Πάτση...) για κάλυψη 56-70 θέσεων Συμβούλων - Ειδικών Συνεργατών, έναντι 287.000 € 

2. Ανάθεση στην εταιρεία της ΡΕΒΕΚΚΑΣ ΠΙΤΣΙΚΑ για παροχή υπηρεσιών στην ΕΡΤ για ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος της Απόδοσης του Ανθρώπινου Δυναμικού, έναντι 59.000 €

3. Ανάθεση στην εταιρεία της ΡΕΒΕΚΚΑΣ ΠΙΤΣΙΚΑ για παροχή υπηρεσιών στον ΑΔΜΗΕ ("κατόπιν έρευνας αγοράς") για... μοντέλο ικανοτήτων, online testing και κάτι συνεντεύξεις, έναντι 90.000 €

…και όλα αυτά την ώρα που απολύουν εργαζομένους που εργάζονται για χρόνια στα ΕΛΤΑ!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)