to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 15.11.2020

Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο μητροπολίτης Λαγκαδά, προσβεβλημένος από κορωνοϊό

Έφυγε από τη ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης. Eίχε προσβληθεί από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, απεβίωσε σήμερα (Κυριακή 15/11) σε ηλικία 62 ετών, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης. Θετικός στον ιό είχε εμφανιστεί την Παρασκευή και έκτοτε δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά κατέληξε στις 6.36 το πρωί.

   Ο Ιωάννης Τασσιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 1η Οκτωβρίου του 1958. Το 1979 αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και το 1982 από το τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μητροπολίτης Λαγκαδά εξελέγη στις 10 Μαΐου του 2010 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 16 Μαΐου 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Είχε διδάξει στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και είχε ανακηρυχθεί διδάκτωρ θεολογίας στη Θεολογικὴ Aκαδημία της Ούζγκοροντ στην Ουκρανία. Είχε επίσης συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες θεολογικού περιεχομένου.

Θ. Καράογλου: Μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία και την τοπική κοινωνία

Μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία της Ελλάδος, τη Μητρόπολη, αλλά και την τοπική κοινωνία, χαρακτηρίζει τον θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια. 

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός, επρόκειτο για «σπάνια περίπτωση ιεράρχη»:

   «Ήταν αυτός που με κύρια χαρακτηριστικά τη θέληση και το πάθος της δημιουργίας, την αγωνιστικότητά του, αναγέννησε μια ολόκληρη Μητρόπολη. Ίδρυσε εκκλησίες, λειτούργησε συσσίτια, βοήθησε απόρους. Λαμπρός, δυναμικός, εμβληματικός, με πολυσχιδή δράση Ποιμένας, αφιέρωσε όλη τη ζωή του στη διακονία της Εκκλησίας και των συνανθρώπων του. Υπό την εμπνευσμένη καθοδήγησή του η Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης αποτέλεσε φωτεινό σημείο αναφοράς, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα στην πρόοδο και ευημερία της» υπογραμμίζει ο κ.Καράογλου και προσθέτει πως έχασε έναν φίλο, έναν ιεράρχη με τον οποίο είχε εξαιρετική συνεργασία, καθώς «μας συνέδεε η αγάπη για τον τόπο μας. Αιωνία του η μνήμη».

Γ. Αμανατίδης: Όσοι τον γνωρίσαμε, θα τον έχουμε στην μνήμη μας

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Α΄ Θεσσαλονίκης και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης,  απέστειλε την ακόλουθη συλλυπητήρια επιστολή προς τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών καί Νιγρίτης κ. Θεολόγο, Τοποτηρητή της χηρεύουσας Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και  Ρεντίνης.

« Με πολλή θλίψη πληροφορηθήκαμε οι Θεσσαλονικείς την εκδημία του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, που έφυγε απρόσμενα, χάνοντας την μάχη με τον κορωνοϊό.

Όσοι τον γνωρίσαμε, θα τον έχουμε στην μνήμη μας ως έναν αφιερωμένο στην Εκκλησία του Ιεράρχη, πληθωρικό και πνευματικά διαυγή, που εντυπωσίαζε με τις γνώσεις του και την αυθόρμητη ειλικρίνειά του.

Σας εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου και είμαι σίγουρος ότι  η παρακαταθήκη, που άφησε με το έργο του στην μητρόπολη Λαγκαδά, θα αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους επόμενους αλλά και για το ποίμνιό του. Αιωνία του η μνήμη!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)