to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 04.12.2020

Πολιτική

Απέρριψε η κυβέρνηση την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ

Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ. «Αναίσθητοι και υποκριτές» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας


Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας απέρριψαν την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα πληρωμής πρόσθετων  δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση έληξε 1/7/2020, με αποτέλεσμα  οι πέραν του πλαφόν εφημερίες που υποχρεωτικά πραγματοποιούνται λόγω της πανδημίας, με τεράστια ψυχοσωματική επιβάρυνση των γιατρών, παραμένουν απλήρωτες για μήνες.

«Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ. Κάθε μέρα γίνεται πιο σαφές ότι η χώρα κυβερνάται από ανθρώπους αναίσθητους και υποκριτές» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

Α. Ξανθός για την απόρριψη της τροπολογίας για την πληρωμή των γιατρών: «Ντροπή για τη στάση της κυβέρνησης!»

«Αντί λοιπόν το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει την ευθύνη και να αντιμετωπίσει την εκκρεμότητα αποδεχόμενο την έτοιμη νομοτεχνική ρύθμιση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται πεισματικά να το κάνει χωρίς καμιά αιτιολογία. Την ίδια ώρα υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην εκταμίευση των κονδυλίων για τις εφημερίες του τελευταίου 3μηνου του 2020, με κίνδυνο να έρθουν οι γιορτές και να είναι απλήρωτες και οι τακτικές εφημερίες από τον Οκτώβριο και μετά. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής» ανταποκρίνεται . Και μένει μόνο στις υποκριτικές επευφημίες και στα ανέξοδα «ευχαριστώ» . Μόνο που αυτό προκαλεί, προσβάλλει και, κυρίως, πλήττει το ηθικό των γιατρών στην πιο κρίσιμη στιγμή της υγειονομικής μάχης». Μια λέξη μόνο ταιριάζει : ντροπή!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)