to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Απεριόριστες» άδειες ή «απεριόριστος» αντιπολιτευτικός οίστρος;

Τι έλεγαν πρόεδροι και στελέχη των κομμάτων για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών - Η γνωμοδότηση του ΕΣΡ διαψεύδει την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης


Επτά και όχι... 157 άδειες γνωμοδότησε το ΕΣΡ ότι πρέπει να δημοπρατηθούν. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τέσσερις, που υποστήριζε η ελληνική κυβέρνηση, δεν είναι όμως «απεριόριστος λόγω ψηφιακής τεχνολογίας», όπως υποστήριζαν εκ του προχείρου πρόεδροι κομμάτων και υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης. Όπως κατέδειξε η απόφαση του ΕΣΡ, «απεριόριστος» ήταν ο αντιπολιτευτικός τους οίστρος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήλωση χθες της Α.Μ. Ασημακοπούλου, που από τις «απεριόριστες» έριξε τον πήχη στις επτά μόλις άδειες: «Είναι, πλέον, σαφές ότι το καθεστωτικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και τον περιορισμό του πλουραλισμού έχει πέσει στο κενό» είπε η τομεάρχης της Ν.Δ. για την ενημέρωση.

Παλαιότερα, οι αρχηγοί της Ν.Δ. και της ΔΗ.ΣΥ. και άλλα κομματικά στελέχη υποστήριζαν με θέρμη τις «απεριόριστες» άδειες.

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Ν.Δ., 29 Μαρτίου 2016, στη Βουλή: «Επιστρέψτε την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ, πάρτε την αρμοδιότητα από τον υπουργό και σταματήστε να θέλετε να δώσετε μόνο τέσσερις άδειες. Δεν βλέπετε πως αυτό το σχέδιο αναζωογονεί τη διαφθορά; Δώστε απεριόριστο αριθμό αδειών, γιατί μόνο έτσι είναι δυνατόν να θωρακιστεί η ελευθερία του λόγου, των μέσων και της δημοκρατίας».

Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, 24 Οκτωβρίου 2015, στη Βουλή: «Το νομοσχέδιό σας παραβλέπει τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Οι ψηφιακές πλατφόρμες ανατρέπουν τους έως τώρα περιορισμούς στον αριθμό των χορηγούμενων αδειών. Βρισκόμαστε στην ψηφιακή εποχή κι εσείς κινείστε ακόμα με τη λογική των αναλογικών συχνοτήτων, όπου εκ των πραγμάτων οι άδειες ήταν μετρημένες».

Κωστής Χατζηδάκης, βουλευτής της Ν.Δ., 20 Ιανουαρίου 2016, στον Αθήνα 984: «Εχουμε περάσει από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνολογία, η οποία επιτρέπει ακόμα και απεριόριστο αριθμό αδειών».

Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, 29 Ιανουαρίου 2016, στη Βουλή: «Όλοι λένε ότι η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει απεριόριστο αριθμό εκπομπών τηλεοπτικού μηνύματος».

Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής της Ν.Δ., 13 Φεβρουαρίου 2016, σε άρθρο στο News247.gr: "Ο λόγος του περιορισμένου αριθμού των αδειών τηλεοπτικών σταθμών κατά την αναλογική εποχή δικαιολογείτο, καθώς οι ενδιαφερόμενοι φορείς ήσαν περισσότεροι από τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα (ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες μετάδοσης). Με την ψηφιακή τεχνολογία μετάδοσης δεν υφίσταται αυτός ο περιορισμός".

Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής της Ν.Δ., 22 Οκτωβρίου 2015, στη Βουλή: «Αυτό (σ.σ.: ο περιορισμός) ίσχυε παλιά που είχαμε συχνότητες περιορισμένες και οι συχνότητες ήταν όντως ένας σπάνιος πόρος. Πλέον όμως με την ψηφιακή τεχνολογία δεν υπάρχει θέμα. Μπορεί να εκπέμπει απεριόριστος αριθμός».

Άδωνις Γεωργιάδης, βουλευτής της Ν.Δ., 11 Φεβρουαρίου 2016, στον ΣΚΑΪ: «Όπως η κυβέρνηση αποφασίζει πόσα ιδιωτικά κανάλια χωρούν στην αγορά, μπορεί να κάνει το ίδιο και με τα σούπερ μάρκετ, ακόμα και τα περίπτερα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)