to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:01 | 11.08.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Απεργούν στις 30 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν στις 30 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι ε΄δω και ένα μήνα είναι σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών, ΚΕΔΕ και Εργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τη συνέχιση της εργασίας τους.


Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «Δυστυχώς όμως παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ότι μέχρι τέλη Ιουλίου -αρχές Αυγούστου θα μας είχαν δώσει απάντηση για το τι μέλει γενέσθαι με τη συνέχιση του ΒΣΣ, στην συνάντηση που έκανε το Σωματείο Αττικής στις 6/8/2012 παρουσία και του Υπουργού κ. Στυλιανίδη διαπιστώθηκε ότι είμαστε στο ίδιο παρονομαστή! Κοινώς είμαστε στον αέρα.!».
«Τα προσχήματα που προέβαλλαν ήταν η έλευση της Τρόικας,  και κυρίως το οικονομικό! Επιδίωξη τους είναι να βρουν μια λύση παράλληλα με  το εργασίας. Δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες επειδή αναβλήθηκε όπως είπαν από το Εσωτερικών η συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας που ήταν να γίνει χθες, λόγω Τρόικας.  Όπως και να έχει εμείς αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι ότι είμαστε στο μηδέν, και το χρονικό διάστημα που μας έχει απομείνει είναι ελάχιστο», επισημαίνουν.
«Στη παρούσα φάση θα γίνουν από τα Σωματεία εκ νέου προσεγγίσεις των κομμάτων και των Βουλευτών για επερωτήσεις στη Βουλή και άσκηση πίεσης. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε να κατεβάσει σχέδιο Νόμου για το ΒΣΣ σε συνεργασία με τα Σωματεία», αναφέρουν.
Τέλος, προσθέτουν πως «Στις 20 και 21 του μήνα θα συνεδριάσει  το Συντονιστικό και θα επιδιώξει πάλι  συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και εργασίας( το έχουμε ζητήσει και εγγράφως) ενώ ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι έχουμε αποφασίσει για πανελλαδική  απεργία στις 30 Αυγούστου όπου έχει Συνέδριο και η ΚΕΔΕ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)