Απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, να σταματήσει η αυθαίρετη και παράνομη περικοπή των μισθών των εργαζομένων και να καταβληθούν τα σχετικά ποσά.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών τονίζει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταγγέλλει τη Διοίκηση του Ιδρύματος “Η Παιδική Στέγη” που ενώ το έργο της πρέπει να είναι η υψηλού επιπέδου άσκηση του παιδαγωγικού έργου στους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών σήμερα, έχει αναγάγει σε κυρίαρχη δράση της τη μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, παραβιάζοντας κάθε έννοια της εργατικής νομοθεσίας εκβιάζοντάς τους ακόμη και για καταβολή της μισθοδοσίας τους στο βαθμό που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις τους.

Παρεμβαίνει και επιβάλει συγκεκριμένο τρόπο συνδικαλιστικής εκπροσώπησης για να ακυρώνει τις παρεμβάσεις και τη δράση του σωματείου μας. Θέλει να επιβάλει να καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων όποτε και αν θέλει.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, συνεχίζει την μη καταβολή των δεδουλευμένων, να παραβιάζει με ωμό τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μη συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους αποφάσισαν και κήρυξαν 24ωρη απεργία για τις 3/2/2015, με δικαίωμα επανάληψης για άλλα τρία (3) εικοσιτετράωρα και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην έδρα του Ιδρύματος (Φωτομάρα 48 Ν. Κόσμος) και απαιτούν συνάντηση μαζί του, αλλά και με αρμόδιους φορείς στη συνέχεια, υπουργείο, δήμο κλπ.

Με βασικά αιτήματα:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

  • Να σταματήσει η αυθαίρετη και παράνομη περικοπή των μισθών των εργαζομένων και να καταβληθούν τα σχετικά ποσά.

  • Να σταματήσει ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους, που στόχο έχουν την επιβολή των αυθαίρετων και παράνομων αποφάσεών της.

  • Το σεβασμό των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων. Να σταματήσει τώρα η παρέμβαση στις συνδικαλιστικές επιλογές και τη δράση των εργαζομένων. Απαιτούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια με το μισθό μας και να δουλεύουμε με δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους δηλώνουμε κατηγορηματικά την απόφασή μας να βάλουμε τέλος στην απλήρωτη δουλειά, στον αυταρχισμό, στην τρομοκρατία, στον εκβιασμό και την αυθαιρεσία με συλλογικό αποφασιστικό τρόπο».