to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:10 | 17.05.2017

Κοινωνία

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία

Με προσωπικό ασφαλείας, για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών, θα λειτουργήσουν σήμερα οι δημόσιες δομές υγείας, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί.


   Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενάντια στα νέα μέτρα.

   Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία 17-18 Μαΐου, τονίζοντας ότι «κλιμακώνεται η επίθεση σε βάρος της Υγείας του λαού και των δικαιωμάτων των υγειονομικών». Προσθέτει ότι «την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει ανερυθρίαστα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επιβάλλει νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο «όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών». Με τα νέα μέτρα μειώνεται κατά 30% το ποσό που θα αποζημιώνεται για φάρμακα, εξετάσεις και άλλα».

    Η ΟΕΝΓΕ κάνει επίσης λόγο για «παραπέρα υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη θεσμοθέτηση του «κόφτη» των Τοπικών Μονάδων Υγείας προς τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία, που θα λειτουργούν με χαμηλά αμειβόμενους υγειονομικούς και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

    «Η Δημόσια Υγεία για άλλη μία φορά στο στόχαστρο των μνημονίων» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ. Σημειώνει ότι «αντί σύγκλισης των Δημοσίων Δαπανών Υγείας με το μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, έχουμε περαιτέρω μείωση 120 εκατ. ευρώ. Η πρόσληψη προσωπικού και η επαρκής χρηματοδότηση των Νοσοκομείων παραπέμπονται στις καλένδες».

   Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την πανελλαδική απεργία και καλεί τους γιατρούς, τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα, να στηρίξουν ενεργά την κινητοποίηση.

    Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), καλεί τους οδοντιάτρους να συμμετάσχουν μαζικά στις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, στις 7 μ.μ., ημέρα και ώρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από την Βουλή.

    Η ΕΟΟ αναφέρει ότι οι ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου απειλούν την επιβίωση των οδοντιάτρων και τάσσεται κατά της νέας αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών .

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)