to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 31.01.2013

Κοινωνία

Απεργίες σε όλη τη χώρα (βίντεο)

Απεργίες σε διάφορους κλάδους έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη, σε όλη τη χώρα.







15:30  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, μπροστά από το Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των δαπανών

Γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο, ενώ στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, μέσω των οδών Πατησίων και Σταδίου.

Πολλοί εκ των συγκεντρωμένων φορούσαν χαρακτηριστικά πορτοκαλί καπέλα της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Όχι στο κλείσιμο νοσοκομείων», «Όλοι μαζί για δημόσια και δωρεάν υγεία» και «Όχι στη διάλυση των υπηρεσιών υγείας- πρόνοιας».

Μαζί τους ήταν και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, δηλώνοντας έτσι την αντίθεση της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης στις περικοπές των κοινωνικών παροχών.
 


14:45  Νέα ένταση στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν πεζή και με τα τρακτέρ τους να φτάσουν στη νέα εθνική οδό. Οι δυνάμεις της αστυνομίας τους απώθησαν, με αποτέλεσμα αυτοί να επιστρέψουν στο μπλόκο της παλαιάς εθνικής οδού


14:20 Εργαζόμενοι μπροστά στη Βουλή (@dromografos)




14:15 Μηχανοκίνητη πορεία, με μοτοσικλέτες και βαρέα οχήματα, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στο πλαίσιο των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που πραγματοποιούν.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που παραμένουν απλήρωτοι από 9 έως 10 μήνες, ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την πραγματοποίηση της διυπουργικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό που έχει εξαγγελθεί και από την οποία αναμένουν να δοθεί σταθερή και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων.
 
Η πορεία κινήθηκε κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, διέσχισε το μεγαλύτερο μέρος της Ελευσίνας και στις 12.30 μετά το μεσημέρι επέστρεψε στον χώρο των ναυπηγείων.

14:10 Οι κλάδοι υγείας ανεβαίνουν προς Βουλή από Όθωνος.



14:08 Τα ΜΑΤ περιμένουν τους εργαζόμενους μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών.




14:00  Μπλοκ του ΠΑΜΕ στη Σταδίου στο τέλος της πορείας.



13:50 Σωματεία εργαζομένων στη Σταδίου






13:40 Οι πορείες ανεβαίνουν τη Σταδίου (@dromografos)



13:40 Αποκλεισμένοι από τα ΜΑΤ οι παράδρομοι στον κόμβο Νίκαιας της Λάρισας, ακόμα και για πεζούς. Συνέλευση των αγροτών σε λίγο (@doleros)


13:35 Οι "επιστρατευμένοι εργαζόμενοι" του Μετρό (@dromografos)






13:30 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Δ. Στρατούλης και Μ. Μπόλαρη παρευρίσκονται στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς




13:25 Η ισχυρή παρουσία ΜΑΤ στον κόμβο της Νίκαιας δεν επιτρέπει προς το παρόν την κατάληψη της Εθνικής οδού από τους αγρότες


13:20 Η πορεία μέσω Σταδίου θα ενωθεί με τους κλάδους υγείας για Υπ.Οικονομικών




13:15 Εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας και σε λίγη ώρα θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα.


13:10 Ο Σταματόπουλος στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς





13:05 Θα κλείσει σε λίγο η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας. Συνέλευση αγροτών στο οδόστρωμα.


13:00 Συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ, γύρω στις 11:30, κατέλαβαν συμβολικά για λίγα λεπτά, τις γραμμές του ηλεκτρικού στον Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τις επιτάξεις


12:50 @dromografos Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς θα κάνουν πορεία στη Βουλή


12:45 "Επιστρατευμένοι εργαζόμενοι" των Μέσων Μεταφοράς





12:45 Πορεία σε κεντρική οδό της Ελευσίνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας.




12:40 Εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, κλειστή η Αθηνάς









Υγεία


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι γιατροί του οργανισμού.

Προαναγγέλλουν, επίσης, νέο κύκλο κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Στην Αθήνα για το λουκέτο που μπαίνει σε νοσοκομείο της Ιεράπετρα, φτάνουν οι γιατροί της περιοχής, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο «για τις αλλαγές στο σύστημα Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας».


Η Αλληλεγγύη διεκδικεί - Κάλεσμα Κοινωνικών Ιατρείων - Φαρμακείων στο Πανυγειονομικό Συλλαλητήριο


Διαβάστε: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαιρετίζει την πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση


Δημόσιο και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη έχει κηρύξει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.


Στην απεργία και η ΠΝΟ

Ξεκινά απεργία η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, κάνοντας την αρχή από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης.


Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ενώ την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.


Μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας


 Μηχανοκίνητη πορεία με βαρέα οχήματα έχουν εξαγγείλει για τις 9 σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που πραγματοποιούν κυλιόμενες 24ωρες απεργίες.Η πορεία θα κινηθεί κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου και της Ιεράς Οδού Ελευσίνας Αθηνών.Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία που παραμένουν απλήρωτοι από 10 έως 13 μήνες ζητούν να πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με την προσδοκία να υπάρξει βιώσιμη λύση που θα διασφαλίσει τη λειτουργία των ναυπηγείων.



Διαβάστε: Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας



Στους δρόμους οι αγρότες


Στους δρόμους θα βρίσκονται και οι αγρότες της Βοιωτίας που αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Πέμπτης στον Ορχομενό και το μεσημέρι να κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.


Απεργία στα ΜΜΜ


Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι σε  Προστιακό, λεωφορεία και τρένα του ΟΣΕ.

Στη συνέλευσή τους οι οδηγοί λεωφορείων αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο, Πέμπτη. Εκ νέου Γενική Συνέλευση θα κάνουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Δρομολόγια, πάντως, ακυρώνονται και την Τετάρτη.

Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.



Διαβάστε ακόμα:

Συνέντευξη στο left.gr: Τα 'σύγχρονα ορυχεία' του μετρό και οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων


Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 31/1 ενάντια στη στοχοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)