to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:44 | 18.01.2013

Κοινωνία

Aπεργία σήμερα σε μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ - έρχεται κλιμάκωση

Οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους, ενώ στον... χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και οι συνάδελφοί τους από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ ύστερα από την οριστική απόφαση της κυβέρνησης να μην υπάρξει καμία εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο.




«Καυτό» απεργιακό μέτωπο στις συγκοινωνίες αναμένεται και την επόμενη εβδομάδα καθώς αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις διαρκείας εμφανίζονται και οι εργαζόμενοι στα οδικά μέσα (λεωφορεία και τρόλεϊ) και οι σιδηροδρομικοί.

Σήμερα δρομολόγια εκτελούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ σε λειτουργία από το σύνολο των μέσων σταθερής τροχιάς είναι μόνο ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.

Εντός της ημέρας έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των σωματείων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό απεργιακό μέτωπο, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν από κοινού και με τους σιδηροδρομικούς ώστε να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το θέμα των συγκοινωνιών αναμένεται να απασχολήσει και το σημερινό Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ δεδομένου ότι τα σωματεία των συγκοινωνιών έχουν ζητήσει οι κινητοποιήσεις τους να πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της.

Τις νέες αντιδράσεις πυροδότησε η οριστική απόφαση της κυβέρνησης να μην υπάρξει καμία εξαίρεση κλάδου εργαζομένων του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα από το ενιαίο μισθολόγιο παρά το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε με το υπουργείο Οικονομικών.

Κατηγορηματικός ήταν για το ζήτημα χθες και ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, ερωτηθείς για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απάντησε: «Απόφαση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο. Χωρίς εξαιρέσεις. Δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τις απεργίες, ο κ. Χατζηδάκης προσέθεσε: «Δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση. Εχει ψηφιστεί νόμος. Ο νόμος αυτός θα πρέπει να εφαρμοστεί».

της Μαρίας Λιλιοπούλου από το Εθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)