to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:31 | 11.12.2016

Κοινωνία

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής: Απεργία και την Κυριακή 11 Δεκέμβρη

«Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ως μια πτυχή του συνολικού αγώνα μας για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων-δικαιωμάτων μας, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας» τονίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής


Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ως μια πτυχή του συνολικού αγώνα μας για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων-δικαιωμάτων μας, της ζωής και της αξιοπρέπειας μας.

Μπροστά στο συνεχιζόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και στην επικείμενη δίκη (στις 6/12/16) 3 συναδέλφων μας που συνελήφθησαν την Κυριακή 28/12/14, ημέρα απεργίας στον κλάδο του βιβλίου, έπειτα από επίθεση των ΜΑΤ έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συναδέλφους μας της απεργιακής περιφρούρησης στον Ιανό, προχωράμε σε απεργία στον κλάδο μας και την Κυριακή 11/12/16.

Καλούμε την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) να κηρύξει άμεσα απεργία για όλο τον κλάδο του εμπορίου σε πανελλαδικό επίπεδο.

Επίσης, συνεχίζουμε να απεθυνόμαστε και στο σύνολο των κλαδικών κι επιχειρησιακών σωματείων του εμπορίου για κήρυξη απεργιών και αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τις Κυριακές που μας επιβάλλεται να πάμε για δουλειά στα μαγαζιά, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί και συντονισμένα τη μάχη αυτή.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!

Ολοι και όλες στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016 (βλ. σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας)

Να απεργήσουμε όλοι και όλες και την Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2016.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης στους συλληφθέντες συναδέλφους της απεργίας της Κυριακής 28/12/14.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)