to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 27.09.2016

Κοινωνία

Απεργεί το... νερό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Πορεία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη των δύο ΔΕΚΟ στο νέο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ, στην οδό Εγνατία, πραγματοποιήσαν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, αντιδρώντας στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, μέσω της ένταξής της στα περιουσιακά στοιχεία του Υπερταμείου.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Διαμαρτυρόμενοι μπήκαν σε χώρο του κτηρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και διέκοψαν προσωρινά την παροχή νερού, κλείνοντας το «ρολόι», σε μια κίνηση που ο πρόεδρος του σωματείου Γ. Αρχοντόπουλος χαρακτήρισε συμβολική. Όπως δήλωσε πάντως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Δημητριάδης, συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, «δεν υπήρξε διακοπή στην υδροδότηση».

Οι εργαζόμενοι τελικά κατέληξαν στο Διοικητήριο (πρώην υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), ενώ επέδωσαν ψήφισμα στον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Στο ψήφισμα οι εργαζόμενοι παρουσιάζουν τα 10 συν δύο σημεία, που - όπως αναφέρουν - καθιστούν ασύμφορη την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

«Με την εισαγω­γή της ΕΥΑΘ στο Υπερ­τα­μείο ουσιαστικά αλλά­ζει ο σκοπός και ο ρόλος της εται­ρεί­ας. Σήμε­ρα σκοπός της ΕΥΑΘ είναι να πα­ρέ­χει κα­θα­ρό και ποιο­τι­κό νερό [...] Πλέον ο σκο­πός της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο θα είναι η απο­πλη­ρω­μή του χρέ­ους, κάτι που συνε­πά­γε­ται ανα­γκαία αύξηση κερδών για το σκοπό αυτό, η οποία ανα­πό­φευ­κτα θα επι­διω­χθεί με αύ­ξη­ση της τιμής του νερού» υπογραμμίζουν στο κειμενό τους.

Πληροφορίες και φωτογραφία από Ναυτεμπορική

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)