to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 05.07.2021

Οικονομία

Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία: 24ωρη απεργία στην Attica BanK

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Αττικής αντιδρώντας στο κλείσιμο καταστημάτων και τις απειλές για απολύσεις


(η φωτογραφία από την απεργιακή παράσταση διαμαρτυρίας, το πρωί της Δευτέρας 5/7/21)

Η 24ωρη απεργία οργανώθηκε ενάντια στην απόλυση και την αναστολή σύμβασης εργαζομένων και για να μην κλείσει κανένα κατάστημα της εν λόγω τράπεζας

Ηη ΑTTICA ΒΑΝΚ την τελευταία μόνο βδομάδα προχώρησε στο κλείσιμο τεσσάρων καταστημάτων (Πύργος Ηλείας, Κερατσίνι, Ψυχικό, Άγιος Δημήτριος) με αποκορύφωμα την απόλυση ενός εργαζόμενου και την αναστολή σύμβασης ενός ακόμα, επειδή δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας που τρέχει ταυτόχρονα την ίδια περίοδο!

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα»:

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2021

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΗΘΙΚΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ – ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Το «κλίμα» στην Τράπεζά μας (εν μέσω καύσωνα, θερινών αδειών και μέτρων Covid-19) είναι το  χειρότερο της τελευταίας 5ετίας καθώς συμβαίνουν ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!

⮚ Όλοι οι συνάδελφοί μας είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ – ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ – ΚΑΤΑΡΑΚΩΜΕΝΟΙ.  ⮚ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ» – ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ !!!

⮚ Είτε εργάζονται στο Δίκτυο Καταστημάτων είτε εργάζονται σε μονάδες της Διοίκησης, όλοι  φοβούνται το ενδεχόμενο ξαφνικά να βρεθούν χωρίς δουλειά, εάν η μονάδα τους καταργηθεί ή  κριθεί υπεράριθμη. ΟΜΩΣ :

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ & ΑΛΛΟ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Υ.Τ.Α που συζητήθηκε η «Κλιμάκωση αγώνα κατά των  απολύσεων συναδέλφων», οι θέσεις της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ήταν ξεκάθαρες :

1. Να οριστεί ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Υ.Τ.Α με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ (ΤΜΕΔΕ) της Τράπεζας. Η επίσημη πλήρης ενημέρωση των εργαζομένων  είναι επιβεβλημένη.

2. Να αποσταλεί ΕΠΕΙΓΟΝ αίτημα προς την Ο.Τ.Ο.Ε για στήριξη των νόμιμων δικαιωμάτων μας με  συντονισμένες ενέργειες. Η ΤΗΡΗΣΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ  ΟΛΩΝ.

3. Να προσδιοριστούν συναντήσεις με όλα τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με Ενισχυμένη  Διαπαραταξιακή Αντιπροσωπεία για να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα.

Τις προτάσεις της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που δεν αποδέχτηκε η φθαρμένη και ανασφαλής ΔΗΣΚ-πλειοψηφία, τις  υλοποιούμε «πάραυτα». Η παράταξή μας θα αποστείλει επιστολές παντού και θα επιδιώξει  συναντήσεις πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση. 

ΟΙ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ» ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΗΘΙΚΗ

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ !!!

Η Σ.Ε. της ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Με Αίσθημα Ευθύνης, Συναδελφικά

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)