to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:05 | 14.12.2012

Πολιτική

Απέλυσαν τους πρώτους 12 εργαζόμενους του Δήμου Αρταίων - Σεμνά και μνημονιακά...

Χθες το πρωί, ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης κάλεσε στο γραφείο του 12 εργαζόμενους αορίστου χρόνου και τους ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στη διαγραφή τους από τα Μητρώα και πλέον δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου Αρταίων,


Η απόλυσή τους ισχύει από τις 12 Νοεμβρίου και το δραματικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν υπεράριθμοι, δεν ήταν αργόμισθοι, το ακριβώς αντίθετο μάλιστα.
Ήταν έμπειροι υπάλληλοι -μερικοί έχουν πάνω από 18 χρόνια στην υπηρεσία-, με όρεξη για δουλειά και απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Το ευχαριστώ για την μέχρι τώρα εργασία τους είναι το 75% του βασικού μισθού για ένα χρόνο.


Χθες το κλίμα ήταν πολύ βαρύ στο Δημαρχείο. Δεν ήταν μόνο οι 12 που φεύγουν, ήταν όλοι οι συνάδελφοί τους, που κάθε μέρα ήταν δίπλα τους. Δεν ήταν μόνο συνεργάτες, μετά από τόσα χρόνια αναπτύχθηκαν σχέσεις, φιλίες, δεσμοί, κουμπαριές και όπως καταλαβαίνετε, χθες δεν μιλιόνταν κανείς τους.

Θα περίμενε κανείς η αντίδραση της δημοτικής αρχής να ήταν έντονη, να καλούσε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, να καλούσε συνέντευξη Τύπου που θα ανακοίνωνε την παραίτηση όλων των αιρετών σε ένδειξη διαμαρτυρίας (Είδες πώς έπιασε τόπο η παραίτηση Αλμπάνη στα Γιάννενα, δήμαρχε;).
Όταν κάποιος λέει ότι "αν το πράγμα φτάσει στο απροχώρητο, τότε θα υποβάλουν όλοι τις παραιτήσεις τους" και ενώ τρώει τέτοιο καπέλωμα και απαξίωση, δεν κάνει τίποτε, τότε κάτι δεν πάει καλά.


Εκτός κι αν ο δήμαρχος θεωρεί ότι η πλήρης παράκαμψη του Δήμου, των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, των υπηρεσιακών αναγκών δεν συνιστούν καπέλωμα. Αν θεωρεί ότι δεν έχει καταργηθεί πλήρως η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τότε πάω πάσο. Εάν πιστεύει ότι ο ρόλος του από εδώ και πέρα θα είναι η διεκπεραίωση συσσιτίων και η διαχείριση της φτώχειας, τότε συμφωνώ μαζί του ότι καλά κάνει.

Πάντως, το να λες σε 12 ανθρώπους που βλέπουν τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια τους, ότι κι αυτός πηγαίνει με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα, λόγω οικονομικής στενότητας (ναι, επανέλαβε αυτό που είπε στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ) και να τους εύχεται "Καλή τύχη", χτυπώντας τους στην πλάτη, δεν είναι και ό,τι το καλύτερο.
Ίσως, εν όψει των επόμενων απολύσεων (όπως καλά γνωρίζει ο δήμαρχος, σειρά παίρνουν κι άλλοι οσονούπω) να προπονηθούν καλύτερα, τουλάχιστον οι δήμαρχοι που πρόσκεινται στην μνημονιακή πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, ώστε να εκδηλώνουν πειστικότερα τον... σπαραγμό ψυχής!!!


Άλλωστε, μην ξεχνάμε κι αυτό που έγραφα στην προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο "Μήπως οι δήμαρχοι προσπαθούνε να εκτονώσουν το κλίμα;" (δείτε εδώ): "Η άποψη που εκφράστηκε από κάποια μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ ότι «η κυβέρνηση είναι ειλικρινής, αναφορικά με την μετακίνηση των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στα υφιστάμενα κενά», διαφαίνεται ως μία συμφωνία (;) με τις διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας".


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)