to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:50 | 04.10.2022

Πολιτική

Απελπισμένη η ΝΔ: Προσπαθεί να εμποδίσει την συνάντηση της PEGA με τον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA και μέλος του δεξιού ΕΛΚ αμφισβητεί ακόμα και την επιστολή του προς το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, καλώντας μάλιστα τον Δημ. Παπαδημούλη να διαγράψει το tweet με το πρόγραμμα της επίσκεψης - «Όχι στη συγκάλυψη», απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Πληροφορίες ότι ο Γ. Λέναρς πιέστηκε από τη ΝΔ


Η PEGA, η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που εξετάζει την δραστηριότητα κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης, πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Γιάννη Λαβράνο και τον Φέλιξ Μπίτζιο, τα άτομα δηλαδή που αρνήθηκε η ΝΔ να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή της ελληνικής Βουλής.

Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό το πρόγραμμα της αποστολής στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της PEGA και μέλος του δεξιού ΕΛΚ, Jeroen Lenaers, επιχείρησε να αμφισβητήσει τον αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, λέγοντας ότι πρόκειται περί προσχεδίου προγράμματος και ότι θα αναθεωρηθεί η πορεία της αποστολής.

Η αντίδραση του δεξιού πολιτικού προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς ήταν ο ίδιος που έστειλε στο προεδρείο του ευρωκοινοβουλίου το εν λόγω πρόγραμμα προς έγκριση!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ πιέστηκε αφόρητα από την Αθήνα και συναδέλφους του από τη ΝΔ, ώστε να αμφισβητηθεί η απόφαση μιας επιτροπής της οποίας είναι πρόεδρος.

Το έγγραφο με το πρόγραμμα δημοσιοποίησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Επανήλθε ο Λέναρς, ανταπάντηση Παπαδημούλη

Ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGΑ, ωστόσο, επανήλθε και με νέο τουίτ «εγκαλεί» εκ νέου τον Δημ. Παπαδημούλη και του ζητά να διαγράψει το tweet με την αποκάλυψη του προγράμματος της επίσκεψης. Γράφει συγκεκριμένα: «Εμπρός, κ. Παπαδημούλη. Ελέγξτε με το συντονιστή της πολιτικής σας ομάδας εάν ποτέ το πρόγραμμα αυτό προετοιμάστηκε ή εγκρίθηκε από τους συντονιστές της PEGA. Εάν είστε αφοσιωμένος στην αλήθεια και το φως, δεν έχω αμφιβολία πως θα διαγράψετε το tweet σας και θα ζητήσετε συγγνώμη, χωρίς καθυστέρηση».

Απαντώντας εκ νέου στον Γ. Λέναρς, ο Δημ. Παπαδημούλης τονίζει το πρωί της Τρίτης: «Τα ψέματα και οι χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, έχουν κοντά ποδάρια! Η ίδια η Εξεταστική Επιτροπή PEGA του ΕΚ ανακοίνωσε στις 22/9 την επίσκεψη στην Ελλάδα για τις υποκλοπες. Ο δε Πρόεδρος της, έστειλε στις 14/9 την επιστολή με συνημμένο το πρόγραμμα! Η συγκάλυψη δεν θα περάσει!»

Το πρόγραμμα της PEGA - Ζητά να δει Μητσοτάκη, Δημητριάδη, Λαβράνο, Μπίτζιο

Η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την διερεύνηση των παρακολουθήσεων (PEGA) ζητά να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Γιάννη Λαβράνο και τον Φέλιξ Μπίτζιο, τα άτομα δηλαδή που αρνήθηκε να καλέσει στη Βουλή. Μάλιστα η απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα από το προεδρείο. Η εξέλιξη αυτή φέρνει σε δεινή θέση τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε την επιχείρηση συγκάλυψης που ολοκληρώθηκε με την παρωδία στην Εξεταστική Επιτροπή.

Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η PEGA καλεί επίσης τον Χρήστο Σπίρτζη που έπεσε θύμα παρακολούθησης μέσω Predator.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου έρχεται στην Ελλάδα για τις υποκλοπές στις 3-4 Νοεμβρίου. Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ζητά μεταξύ άλλων να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και/ή τον Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά και τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Επίσης καλεί τον Κώστα Τσιάρα. Την ίδια μέρα θα δει επίσης τον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, την επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου η PEGA καλεί τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο («ιδιοκτήτης της Krikel») και τον Φέλιξ Μπίτζιο («αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intellexa»).

Παράλληλα ζητά συναντήσεις με τον Χρήστο Σπίρτζη και τους δημοσιογράφους Δάφνη Παπαδοπούλου, Νικόλα Λεοντόπουλο, Τάσο Τέλλογου και Γιάννη Σουλιώτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αποστολής της PEGA σε Κύπρο και Ελλάδα:

Απόφαση PEGA

Απόφαση PEGA

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την αρχική επιστολή που απέστειλε ο δεξιός ευρωβουλευτής προς την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

επιστολή λεναερσ

επιστολη λεναερς

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)