Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 105,5 στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο που θα προωθηθεί προς ψήφιση το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, πρόσχημα στην κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν σήμερα στον αριθμό των απολύσεων θα αποτελεί, το εάν μια επιχείρηση βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης με στόχο να αποφευχθεί το οριστικό κλείσιμο της.

Το δόγμα «να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την τρόικα» με ορίζοντα το τέλος του χρόνου, οδηγεί την κυβέρνηση σε πειθήνια εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων. Ετσι πλήρες σχέδιο ακρωτηριασμού του δημόσιου τομέα με απολύσεις 4000 δημοσίων υπαλλήλων το 2013 και 11.000 το 2014, έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης δρομολογείται «κλείσιμο» μικρών και μεσαίων οργανισμών και απόλυση 1.200 υπαλλήλων από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σύμφωνα με δηλώσει του Μιχάλη Χρυσοχοίδη και κυριάτικου δημοσιεύματος.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά καταστρέφει οτιδήποτε έχει μείνει όρθιο στον δημόσιο τομέα ενώ προβαίνει σε δηλώσεις υποτέλειας στην Μέρκελ, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.