to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 26.08.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Απειλές Μ. Σπυράκη και Ν.Δ. για «ευρωπαϊκό πρόβλημα» ενόψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες (βίντεο)

Χάνει την ψυχραιμία της η Ν.Δ. και επανέρχεται σε απειλές, μέσω της ευρωβουλευτού, Μαρίας Σπυράκη, που κάνει λόγο για «σοβαρό ευρωπαϊκό πρόβλημα» σε περίπτωση που ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς προφανώς θεωρεί ότι δεν έχει δικαίωμα η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας να αποφασίζει για τις δημόσιες συχνότητες της και ετοιμάζεται να την καταγγείλει (και πάλι) στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.


Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ η Μαρία Σπυράκη ανέφερε ότι:

«Θα υπάρξει σύντομα σοβαρό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν ακολουθεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, όχι μόνο στο διαγωνισμό (για τις τηλεοπτικές άδειες) που δεν έχει διεθνή πιστοποίηση, αλλά κυρίως στη χρήση του φάσματος των συχνοτήτων».

Νωρίτερα υποστήριξε ευθαρσώς ότι:

«Το ΕΣΡ δεν συγκροτήθηκε επειδή οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στον υπουργό, μέσω της Βουλής, και δεν θέλουμε ένα ΕΣΡ που δεν έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες αλλά αυτές που ορίζει το Σύνταγμα».

Όλοι φυσικά γνωρίζουν ότι το ΕΣΡ δεν συγκροτήθηκε γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης (μετά την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη) δεν συμμετείχαν σε 3 συνεχόμενες διασκέψεις, προσπάθειες συγκρότησής του και μετά η κυβέρνηση για να μπορέσει να προχωρήσει στο διαγωνισμό πήγε το θέμα στη Βουλή.

Παράλληλα σε μια έκρηξη λαϊκισμού επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια, πολιτικής εκμετάλλευσης των απλήρωτων εργαζομένων του Mega, αποκρύπτοντας ότι υπαίτιοι είναι οι πλούσιοι μεγαλομέτοχοι του καναλιού.

Να σημειωθεί ότι είναι συνηθισμένη πρακτική της Μαρίας Σπυράκη και της Ν.Δ. οι απειλές και οι καταγγελίες. Πριν από ένα χρόνο είχε καταγγείλει την ελληνική κυβέρνηση στο ευρωκοινοβούλιο με παρέμβασή της, γιατί η τότε κυβέρνηση δεν προχωρούσε στη μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Κάποτε θα πρέπει να κατανοήσει η Ν.Δ. ότι δεν αποτελεί πατριωτισμό να καταγγέλλεις τη χώρα σου στο εξωτερικό, επιχειρώντας να δημιουργήσεις περισσότερα προβλήματα απ’ όσα ήδη έχει. Δεν αποτελεί πολιτική, αλλά πολεμική με αποκλειστικά θύματα τους Έλληνες πολίτες.
 

Όταν η κ. Μαρία Σπυράκη τον Ιούνιο του 2015 στην Ευρωβουλή καλούσε την Ευρώπη να τιμωρήσει την κυβέρνηση για τη ΔΕΗ

Κατερίνα Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)