to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:57 | 11.06.2013

Κοινωνία

Απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε δημοσιογράφος μετά από ρεπορτάζ για τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κερατσινίου Δραπετσώνας

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για τις απαράδεκτες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που βιώνουν καθημερινά περισσότεροι από σαράντα εργαζόμενοι με αναπηρίες στο κτίριο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κερατσινίου Δραπετσώνας, ο δημοσιογράφος Θωμάς Σίδερης που έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ και έβγαλε το θέμα στον αέρα, δέχθηκε ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα με ύβρεις και απειλές κατά της ζωής του.


Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της 10ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκε δυναμική παρέμβαση του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αναπηρίες Αττικής και Νήσων (ΣΕΑΑΝ) στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου της πόλης με τον πρόεδρο του ΣυλλόγουΧάρη Χουρδάκη να δηλώνει πως πρόκειται για ένα "σύγχρονο κάτεργο και Άουσβιτς". 

Το κτίριο που έχουν κυριολεκτικά στοιβαχτεί τα άτομα με αναπηρίες δε διαθέτει απολύτως καμιά υποδομή ΑΜΕΑ, ενώ απουσιάζουν οι στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας και υγιεινής, την ίδια στιγμή που λόγω ελλείψεως ειδικών τουαλετών οι εργαζόμενοι κάνουν τη φυσική τους ανάγκη σε πλαστικά ποτήρια και ποτήρια!

Παρά τις ντροπιαστικές αυτές συνθήκες εργασίας ευπαθών κοινωνικά ομάδων, είναι τουλάχιστον προκλητική η αδιαφορία που επιδεικνύουν τόσο η Δημοτική Αρχή του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας όσο και η τοπική υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν την Κοινωφελή Επιχείρηση "Κολαστήριο" και "Γκουατάναμο του Κερατσινίου".

Οι εργαζόμενοι - ΑΜΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κερατσινίου Δραπετσώνας, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα στελέχωναν υπηρεσίες του Δήμου, μεταφέρθηκαν αιφνιδιαστικά στο συγκεκριμένο κτίριο πριν από μερικές εβδομάδες. Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι η μεταφορά τους έγινε για λόγους εκδίκησης, ύστερα από την κατάθεση μαζικών αγωγών για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, αφού ο δήμος τούς οφείλει 17 μισθούς. Οι εργαζόμενοι-άτομα με αναπηρίες κάνουν λόγο για καθεστώς εκβιασμού και τρομοκρατίας, ενώ εργαζόμενη καταγγέλλει επώνυμα τον γενικό γραμματέα του δήμου για φραστική επίθεση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου. 

Όσον αφορά στις απειλές κατά ζωής που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Θωμάς Σίδερης, ο οποίος σημειωτέον είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών,  ύστερα από τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ, για το θέμα έχει επιληφθεί η Εισαγγελία Πειραιώς και το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου Δραπετσώνας.   

Διαβάστε το ρεπορτάζ που ενόχλησε: Σύγχρονο κάτεργο η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)