to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 28.03.2013

Διεθνή

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο δικαστής στην έρευνα κατά Σαρκοζί

Απειλητική επιστολή συνοδευόμενη από άσφαιρα φυσίγγια έφτασε στην Εισαγγελία του Μπορντό με παραλήπτη τον δικαστή Ζαν-Μισέλ Ζαντί, επικεφαλής της έρευνας που διετάχθη σε βάρος του τέως προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για το σκάνδαλο Μπετανκούρ.


Στην επιστολή διατυπώνονται απειλές κατά της ζωής του ιδίου, της οικογένειάς του και άλλων δικαστών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών.

Ο Ζαν-Μισέλ Ζαντί είναι ο πιο επιφανής εκ των τριών δικαστών που διεξάγουν την έρευνα.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών επισημαίνεται ότι «η επιστολή εστάλη την Τετάρτη έπειτα από τα απαξιωτικά αν όχι προσβλητικά σχόλια ορισμένων πολιτικών για τη διεξαγωγή της έρευνας και την αμφισβήτηση της αμεροληψίας ενός εκ των δικαστών [Ζαντί] από τον δικηγόρο του Σαρκοζί, Τιερί Χερτσόγκ».

Εκ μέρους της Εισαγγελίας του Μπορντό δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο για το περιστατικό.

Η έναρξη επίσημης δικαστικής έρευνας σε βάρος του Νικολά Σαρκοζί για το σκάνδαλο, το τελευταίο βήμα πριν την απαγγελία κατηγοριών, ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η υπόθεση αφορά υποψίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί το 2007 από την χρυσή κληρονόμο της L'Oreal.

Η Λιλιάν Μπετανκούρ, διάδοχος του κολοσσού της L'Oreal και πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, είχε παραδοσιακά στενές σχέσεις με το UMP του Σαρκοζί.

Οι δικαστικές αρχές εξετάζουν εάν ο Σαρκοζί μπορεί να θεωρηθεί υπαίτιος «εκμετάλλευσης αδυναμίας», δεδομένου ότι κατά τους ειδικούς η Μπετανκούρ έπασχε από το 2006 από άνοια.

Ο ίδιος ο Σαρκοζί μίλησε για πρώτη φορά τη Δευτέρα δημόσια για την υπόθεση, τονίζοντας ότι ουδέποτε παρέβη των καθηκόντων του.

«Θα αφιερώσω όλη την ενέργειά μου για να αποδείξω την τιμιότητά μου. Η αλήθεια θα επικρατήσει. Δεν έχω καμία αμφιβολία» είπε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)