to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 23.05.2016

Κοινωνία

Απειλές από προϊστάμενο της Εθνικής σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα καταγγέλλει ότι προϊστάμενος της Τράπεζας είπε: «όποιος είναι στο Σωματείο, δεν θα γίνει ποτέ 8ωρος» και «όποιος είναι στο Σωματείο, αργά ή γρήγορα θα φύγει» αναφερόμενος στον ΣΥΔΑΠΤΤ και στον Σύλλογο Εργαζομένων Icap Outsourcing Solutions


Η καταγγελία:

Συναδέλφισσες, -οι,

Στο άρθρο 23 παρ. 1 του Συντάγματος κατοχυρώνεται το δικαίωμα του πολίτη να ιδρύει και να συμμετέχει σε μια συνδικαλιστική οργάνωση. Περαιτέρω στο άρθρο 14 του ν.1264/1982 «Συνδικαλιστικές ελευθερίες και Δικαιώματα», ορίζεται ότι:

«Απαγορεύεται στους εργοδότες, σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους και σε οποιοδήποτε τρίτο να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα:   α) ν` ασκούν επιρροή στους εργαζομένους, για την   ίδρυση ή μη ίδρυση συνδικαλιστικής οργάνωσης,   β) να επιβάλλουν ή να παρεμποδίζουν με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο την προσχώρηση εργαζομένων σε ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση,   γ) ν` απαιτούν από τους εργαζομένους δήλωση συμμετοχής, μη συμμετοχής ή αποχώρησης από συνδικαλιστική οργάνωση,     δ) να υποστηρίζουν ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση ή με οικονομικά ή με άλλα μέσα,   ε) να επεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση, στη λειτουργία και στη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων,     στ) να μεταχειρίζονται με ευμένεια ή δυσμένεια τους εργαζομένους, ανάλογα με τη συμμετοχή τους σε ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση».

Όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι αποτελούν ψιλά γράμματα για ορισμένα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Καταγγέλλουμε ότι προϊστάμενος της Τράπεζας με τον τίτλο του «assistant manager» στην ΔΙΔΑΛΤ (Διεύθυνση Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής) είπε: «όποιος είναι στο Σωματείο, δεν θα γίνει ποτέ 8ωρος» και «όποιος είναι στο Σωματείο, αργά ή γρήγορα θα φύγει» αναφερόμενος στον ΣΥΔΑΠΤΤ και στον Σύλλογο Εργαζομένων Icap Outsourcing Solutions.

Προφανώς θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να θέτει τους δικούς του νόμους και κανόνες στο Τηλεφωνικό Κέντρο και να μην σέβεται το ισχύον Εργατικό Δίκαιο και το Σύνταγμα της χώρας. Νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να ασκεί εργοδοτική τρομοκρατία και να απολαμβάνει ασυλία αφού υπολογίζει ότι κανείς δεν θα τολμήσει να προχωρήσει σε επώνυμες και συγκεκριμένες καταγγελίες.

Ύστερα από την από 15/5/2016 επιστολή  του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της ICAP προς την Διοίκηση της Τράπεζας, στην οποία δεν υπήρξε απάντηση, θα προχωρήσουμε σε καταγγελία στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)