to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 20.01.2018

πηγή: news247

Πολιτισμός

Απειλές από μέλος πρώην ΔΣ του «αμαρτωλού ταμείου» του ΥΠΠΟ

Έμφυλη λεκτική βία και απειλές από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γ. Παπαγεωργόπουλο, εναντίον μέλους της καταγγέλλει η Αυτόνομη Παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


 

Συγκεκριμένα στη χτεσινή (18 Ιανουαρίου) συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ (Ομοσπονδία εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού), ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΠΠΟ και μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ) απείλησε συνδικαλίστρια αρχαιολόγο μέλος της Αυτόνομης Παρέμβασης ότι «θα της κόψει τα πόδια» και ότι «θα της πάρει το κεφάλι». Μία ακόμα περίπτωση που δείχνει καθαρά, πως όταν επιλέγει η κυβέρνηση την κάθαρση, το παλιό σύστημα δείχνει τα δόντια του.

Να το κάνουμε πιο σαφές, αφού το θέμα είναι κυρίως πολιτικό και όχι μόνο συνδικαλιστικό. Ο κος Παπαγεωργόπουλος, μέλος του πρώην ΔΣ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού -γνωστό ως αμαρτωλό ταμείο ή νέο ΚΕΛΠΝΟ- το οποίο συσσώρευε ανεξέλεγκτο δημόσιο χρήμα και γι’ αυτό ερευνάται, απείλησε ότι θα πάρει το κεφάλι της αρχαιολόγου και μέλους του νέου ΔΣ του Ταμείου. Γιατί;

Γιατί το νέο μέλος του ταμείου ζήτησε να λάβει το ΔΣ την κατάσταση των εργαζομένων και των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου. Να ενημερωθεί δηλαδή για το ποιοι είναι και πού δουλεύουν, για τις καταστάσεις με τα οχήματα του Ταμείου και λοιπά στοιχεία, ως οφείλει προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει διοίκηση το νέο ΔΣ, ο διορισμός του οποίου από την υπουργό Λ. Κονιόρδου συνοδεύτηκε από δεσμεύσεις για αλλαγές στο Ταμείο, διαφάνεια και εκκαθάρισή του.

Να θυμίσουμε ότι το χορό εκατομμυρίων στο ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ είχαν καταγγείλει 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση στη Βουλή, ενώ ο πρώην Υπουργός κ. Μπαλτάς έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων (κατά πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ) του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ. Μέλος αυτών των διοικήσεων, είναι ο Γ. Παπαγεωργόπουλος αυτός που σήμερα έρχεται να απειλήσει πως «θα πάρει κεφάλια» προφανώς αν το νέο ΔΣ δεν συμμορφωθεί με τις επιταγές του παλαιού καθεστώτος.

Ενοχλημένος και από την αποκάλυψη του Έθνους για την ανάθεση της νομικής τους εκπροσώπησης στον Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ φαίνεται να είπε σύμφωνα με μαρτυρίες «Ο Κωνσταντόπουλος σας πείραξε; Αφήστε να πάμε στη δίκη με δικηγόρο τον πρώην πρόεδρο του κόμματος σας. Αφήστε να κάνουμε παιχνίδι», φράση που επιβεβαιώνει πως την πολιτική χροιά που είχε αυτή η επιλογή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τόσο ο ίδιος ο Γ. Παπαγεωργόπουλος όσο κι ο Γ. Τσακοπιάκος (επί 15 χρόνια πρόεδρος του αμαρτωλού ταμείου), φάνηκαν δυσαρεστημένοι από το Μέγαρο Μάξιμου αλλά ευχαριστημένοι από την πρωτοβουλία της υπουργού να υπογράψει απόφαση η οποία ορίζει τακτική επιχορήγηση του ταμείου με 1 εκ. ευρώ τον χρόνο συν έκτακτη επιχορήγηση όποτε χρειάζεται, αντί για το ποσοστό που έπαιρνε από τα έσοδα του ΤΑΠΑ (ποσό που έφτανε ετησίως τα 2,5 εκ. ευρώ).

Ωστόσο αυτό που περιμένει κανείς τόσο από την υπουργό όσο και από το νέο ΔΣ -που έχει μπροστά του δύσκολο έργο να επιτελέσει αφού πρέπει να ξεριζώσει απόστημα χρόνων- είναι να δώσουν αυστηρό και σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα περάσουν ο παιδικός σταθμός και οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ, προκειμένου να πάψει να αιμοδοτείται με δημόσιο χρήμα ένα ταμείο συνδικαλιστών και να πάψουν να υπάρχουν υπόνοιες για τη διαχείρισή του. Πάντως όταν απευθύναμε την σχετική ερώτηση στην υπουργό στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε, δεν απάντησε κάτι συγκεκριμένο για το πότε αυτό θα συμβεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)