to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 21.10.2015

Πολιτική

Απειλεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος των ιδιωτικών σχολείων (Βίντεο)

Ασπίδα τους γονείς βάζει ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών σχολείων Μπ. Κυραϊλίδηςπροκειμένου να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Τα ιδιωτικά σχολεία δεν μπορούν να απορροφήσουν κανένα ποσοστό ΦΠΑ, θα μετακυλήστει όλο στους γονείς» δήλωσε χαρακτηριστικά το πρωί στο Mega, προσθέτοντας ότι «όταν πάει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο, θα το μπλοκάρουμε σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια»


Ο πρόεδρος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων ανακοίνωσε ότι έχουν καταγγείλει το μέτρο του 23% ΦΠΑ στην Κομισιόν ήδη από τις 31 Αυγούστου, ενώ έφτασε στο σημείο να απειλεί και με πρόστιμα εναντίον της χώρας. «Μην σας φανεί περίεργο, αν αυτό το μέτρο κριθεί ότι δεν είναι σύννομο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ή επιβληθεί και κάποιο πρόστιμο στην Ελλάδα».

Στην ερώτηση, προτροπή του δημοσιογράφου «κερδίστε λιγότερα» ο πρόεδρος των ιδιωτικών σχολείων απάντησε: «Το 80% του τζίρου των ιδιωτικών σχολείων αφορούν μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές, στο 20% που περισσεύει είναι τα έξοδα μεταφοράς μαθητών και λοιπά. Δεν βγαίνουν τα μαθηματικά αυτά…».

Κατανοητή η ανάγκη όσων θίγονται από το μέτρο να διαμαρτυρηθούν, αλλά σε λίγο θα ζητούν οικονομική ενίσχυση, οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες για να συντηρήσουν την ιδιωτική τους επιχείρηση  παροχής γνώσης, δια αντιτίμου.

Θίγεται όμως το κοινό αίσθημα και η κοινή λογική όταν επικαλείται τη συνεργασία του με την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου και όχι τον «εχθρό» υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη αναφέροντας ότι συζητούσαν να εντάξουν μάθημα στα γυμνάσια και στα Λύκεια των ιδιωτικών σχολείων «φορολογικής και ασφαλιστικής συνείδησης» για να μάθουν τα παιδιά από μικρά την αξία της φορολογικής και ασφαλιστικής συνείδησης που πρέπει να έχουμε όλοι (εκτός από τους Ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών σχολείων, φυσικά).

Αφού πραγματικά ενδιαφέρονται για τη γνώση και τη μόρφωση όπως ισχυρίζονται, εύλογα γεννούνται ερωτήματα, γιατί δεν παρέχουν με χαμηλό κόστος τις υπηρεσίες τους και γιατί άραγε αρνούνται να απορροφήσουν το ΦΠΑ, επιβαρύνοντας τους γονείς;

Να σημειωθεί ότι  ενώ εισπράττουν συχνά υψηλά δίδακτρα επικαλούνται το μέσο όρο,  ώστε να εμφανίζονται ότι εισπράττουν μόλις 4.500 ευρώ το χρόνο! Προτίθενται άραγε σε λίγο καιρό να ζητούν επιδότηση, επειδή μειώθηκε ο τζίρος τους με την αιτιολογία που συχνά επικαλούνται ότι η γνώση δεν είναι προϊόν;

tags: ΦΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)