to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:50 | 23.04.2014

Κοινωνία

Απάτη σε βάρος περισσότερων από 100 ανέργων στη Θεσσαλονίκη

Για την εξαπάτηση τουλάχιστον 102 ανέργων με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους που ξεπερνά τις 62.000 ευρώ κατηγορείται ένας 59χρονος Τυνήσιος, ο οποίος αναζητείται βάσει Ερυθράς Αγγελίας


Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ύστερα από έρευνα έβαλαν τέλος στη δράση παράνομου γραφείου ευρέσεως εργασίας, που όπως εκτιμάται απέφερε στον 59χρονο υπήκοο Τυνησίας έσοδα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο δράστης τον Ιούλιο του 2012 χρησιμοποιώντας ψευδή ελληνικά στοιχεία ταυτότητας ίδρυσε νομιμοφανή εταιρεία ευρέσεως εργασίας, με υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υποτιθέμενο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών χρηματικής διαμεσολάβησης και υπηρεσιών διαφήμισης.

Μετά την “αλίευση” των θυμάτων, που γινόταν μέσω αγγελιών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο και για λόγους αληθοφάνειας, το παράνομο γραφείο σύναπτε με τους ενδιαφερόμενους ένα υποτιθέμενο συμβόλαιο–σύμβαση εργασίας και στη συνέχεια αξίωνε την καταβολή των 600 ευρώ, υποσχόμενο την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο του 2013, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ο 59χρονος ίδρυσε εταιρεία χρησιμοποιώντας πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, καθώς και μια εταιρεία ευρέσεως εργασίας στην Κύπρο, που λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Για τον δράστη έχει ήδη εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία διεθνών αναζητήσεων και σύλληψης από την Ιντερπόλ, ενώ η σχετική δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)