to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:18 | 28.03.2017

Πολιτική

Απασφάλισε η Χρυσή Αυγή: «Θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα Μπελογιάννη» (βίντεο)

Νέες προκλήσεις από τους νεοναζί μέσα στη Βουλή...


Η Χρυσή Αυγή δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει ένα ακόμη ακροδεξιό σόου στη Βουλή, όπου σήμερα συζητείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τα εξοπλιστικά.

Με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη στην γενέτειρα του Αμαλιάδα, ο βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης Παναγιώτης Ηλιόπουλος, απασφάλισε και χαρακτήρισε «αρχισφαγέα» τον μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς, απειλώντας μάλιστα πως αυτός και οι όμοιοι του θα «γκρεμίσουν» το σπίτι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντικομμουνιστικό κρεσέντο βουλευτή της ΝΔ κατά του Νίκου Μπελογιάννη (βίντεο)

«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη. Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Για αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη» είπε ο χρυσαυγίτης Ηλιόπουλος.

Άμεση ήταν η αντίδραση των βουλευτών της Αριστεράς που άρχισαν να διαμαρτύρονται από τα έδρανα τους, με τον Ηλιόπουλο να παραληρεί λέγοντας: «Τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

Η προκλητική τοποθέτηση προκάλεσε την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είπε ότι «κανένα σπίτι δεν μπορεί κανείς να γκρεμίσει», με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να συνεχίζει να απειλεί, λέγοντας: «Καλά, θα έρθουμε στα πράγματα και θα δείτε».

Ο Ηλιόπουλος συνέχισε στο γνωστό χρυσαυγίτικο ύφος και ρώτησε  «ποιά είναι η άποψη της ΝΔ για τον Μπελογιάννη τον καπετάν Γιώτη και τους αριστερούς, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να του απαντά: «δεξιός είμαι αγενής δεν είμαι». Στη συνέχεια, ο Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε εντολή «να βγουν από τα πρακτικά της Βουλής οι χαρακτηρισμοί για αρχισφαγέα και αρχιδιαπλεκόμενο».

«Η φασιστική Χρυσή Αυγή δεν έχει καν το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στη δράση του Μπελογιάννη και του ΚΚΕ. Όταν αυτός πολεμούσε τους ναζί κατακτητές, αυτοί ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί τους, φορούσαν κουκούλες και έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν την ήττα του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό», ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή απαντώντας στην επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Δείτε το βίντεο:

Κακλαμάνης προς Μίχο: Κομμένα αυτά με εμένα στην έδρα

Η ένταση συνεχίστηκε με αντιδράσεις από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής, και κυρίως από τον Νίκο Μίχο.

«Μίχο, τσιμουδιά», του είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης και όταν αυτός συνέχισε να φωνάζει, ο αντιπρόεδρος της Βουλής του απάντησε:  «Δεν σε ρώτησα Μίχο , τσιμουδιά. Με εμένα στην έδρα τέτοια κομμένα».

Όταν οι βουλευτές της Χ.Α. εξακολούθησαν να φωνάζουν από τα έδρανα, ο αντιπρόεδρος της βουλής τους είπε: «Πηγαίνετε έξω. Έξω».

Δείτε το βίντεο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)