to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 06.10.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Απαραίτητα για τη δήλωση πόθεν έσχες τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η περιουσιακή κατάσταση

Υποχρεωμένοι να επισυνάψουν μαζί με την δήλωση πόθεν έσχες και τα αντίγραφα των εγγράφων από τα οποία προκύπτει η δηλωθείσα περιουσιακή τους κατάσταση θα είναι όσοι καταθέτουν δήλωση πόθεν έσχες κι ελέγχονται υποχρεωτικά γι’ αυτήν, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στον νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αφορά βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργούς και αυτοδιοικητικούς, καθώς και ανώτερους αξιωματούχους της δημόσιας διοίκησης, ανώτερους δικαστικούς κι ανώτερα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας


Υποχρεωμένοι να επισυνάψουν μαζί με την δήλωση πόθεν έσχες και τα αντίγραφα των εγγράφων από τα οποία προκύπτει η δηλωθείσα περιουσιακή τους κατάσταση θα είναι όσοι καταθέτουν δήλωση πόθεν έσχες κι ελέγχονται υποχρεωτικά γι’ αυτήν, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στον νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η επισύναψη των εγγράφων αυτών θα είναι ηλεκτρονική.

Η τροπολογία αφορά βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργούς και αυτοδιοικητικούς, καθώς και ανώτερους αξιωματούχους της δημόσιας διοίκησης, ανώτερους δικαστικούς κι ανώτερα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας. Επίσης αφορά τους ιδιοκτήτες, μετόχους κι ανώτερα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων ΜΜΕ (τηλεοπτικά κανάλια κι έντυπα πανελλαδικής κυκλοφορίας).

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται ότι «κατά τον τρόπο αυτό, επιχειρείται να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή διαφάνεια κι η επιτάχυνση του ελέγχου των υποχρεωτικών ελεγχόμενων προσώπων. Η ψήφιση της τροπολογίας αναμένεται να γίνει μαζί με το κύριο σώμα του νομοσχεδίου σήμερα το βράδυ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)