to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 19.02.2016

Πολιτική

«Απαράδεκτο κλίμα αστυνομοκρατίας»: Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα γκράφιτι σε σχολεία του Βόλου

«Με ποιο σκεπτικό επενέβη η αστυνομία και μάλιστα καλεί εκπαιδευτικούς στο αστυνομικό τμήμα για να δώσουν εξηγήσεις; - Τι μέτρα θα λάβουν προκειμένου να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών κοινοτήτων;» ρωτούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους αρμόδιους υπουργούς


Διευθυντές σχολικών μονάδων καλούνται σε Αστυνομικά Τμήματα και αστυνομικοί φωτογραφίζουν τους τοίχους των σχολείων, με αφορμή ανώνυμη καταγγελία για τα γκράφιτι που υπάρχουν στους τοίχους των σχολείων του Βόλου. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το «απαράδεκτο κλίμα αστυνομοκρατίας».

Αναλυτικά η ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων & Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

Ένα απαράδεκτο κλίμα αστυνομοκρατίας στήνεται σε σχολεία του Βόλου, με αφορμή ανώνυμη καταγγελία για τα γκράφιτι που υπάρχουν στους τοίχους των σχολείων. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κοινή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Βόλου «διευθυντές σχολικών μονάδων καλούνται σε Αστυνομικά Τμήματα και αστυνομικοί φωτογραφίζουν τους τοίχους των σχολείων»!

Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς χαρακτηρίζουν την ανώνυμη  καταγγελία ως γελοία και σκοταδιστική και καλούν όσους επιθυμούν να συμβάλουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων να  απευθυνθούν στα θεσμοθετημένα όργανα και όχι να προκαλούν αναστάτωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές το οικονομικό κόστος της αισθητικής αναβάθμισης των σχολείων το επωμίζονται οι ίδιοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, ενώ οι τοιχογραφίες και οι άλλες εικαστικές παρεμβάσεις δρουν αποτρεπτικά στη γραφή βωμολοχιών στους τοίχους των σχολικών κτιρίων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Με ποιο σκεπτικό επενέβη η αστυνομία και μάλιστα καλεί εκπαιδευτικούς στο αστυνομικό τμήμα για να δώσουν εξηγήσεις; Τι μέτρα θα λάβουν προκειμένου να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών κοινοτήτων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
 

Καραγιαννίδης Χρήστος
 


 

Γιαννακίδης Στάθης
 

Δουζίνας Κώστας
 

Θεοφύλακτος Γιάννης


 

Θεωνάς Γιάννης
 

Ιγγλέζη Κατερίνα
 

Κατριβάνου Βασιλική
 

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος


 

Μπαλλής Συμεών
 

Παπανάτσιου Κατερίνα


 

Σκουρολιάκος Πάνος
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)