to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:47 | 13.09.2019

Πολιτική

«Απαράδεκτη παρέμβαση υπέρ της ΧΑ»: Έκθετος ο Πέτσας που προεξόφλησε αθώωση Μίχου και Λαγού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε χθες να αξιοποιήσει την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή Λαγού-Μίχου για την επίθεση στο «Συνεργείο», επιδιώκοντας να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Η σημερινή καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, που κήρυξε ενόχους τους χρυσαυγίτες, τον αφήνει έκθετο για την, μικροπολιτικών αιτίων, βιασύνη του - Για «απαράδεκτη πολιτική παρέμβαση προς όφελος της ναζιστικής οργάνωσης» κάνουν λόγο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής


Εκθετος είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας - και κατά συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ - μετά την καταδίκη των χρυσαυγιτών Ιω. Λαγού και Ν. Μίχου για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο».

Όπως θυμίζει το tvxs.gr, «κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας επιχείρησε ουσιαστικά να προκαταλάβει την δικαστική απόφαση. Συγκεκριμένα όταν δέχτηκε ερώτηση δημοσιογράφου που επιχειρούσε να στοχεύσει το νέο ποινικό κώδικα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την υιοθέτησε για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε, "η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή και των εννέα κατηγορουμένων, δίχως καν να μπει στην ουσία της υπόθεσης", υποστηρίζοντας ότι αυτό επιβάλλει ο νέος ποινικός κώδικας - πράγμα που δεν ισχύει όπως έχουν επιστάμενα σημειώσει νομικοί επιστήμονες.

Και στη συνέχεια είπε: "Εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενους, καθώς υπάρχουν κωλύματα δικονομικού χαρακτήρα» και πρόσθεσε: «συνεπώς, οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής απαλλάσσονται, εξαιτίας των αλλαγών που επέφερε στον Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ". Αυτή η δήλωση έγινε για μια δικαστική απόφαση που ήταν προγραμματισμένο να ληφθεί μια ημέρα μετά.

«Απαράδεκτη πολιτική παρέμβαση προς όφελος της ναζιστικής οργάνωσης»: Καταδικάζουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής τη σπουδή Πέτσα να προδικάσει την απόφαση

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, με την καταδίκη των Μίχου-Λαγού σε 8μηνη φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δήλωσή του μετά το πέρας της διαδικασίας δεν άφησαν στο απυρόβλητο τον βιαστικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ετσι, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν συγκεκριμένα: «Θέλουμε να στηλιτεύσουμε τη χτεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που έσπευσε να προδικάσει την υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης από το δικαστήριο, εμφανίζοντάς την ως αναπόδραστη συνέπεια των ρυθμίσεων του νέου Ποινικού Κώδικα. Πρόκειται για απαράδεκτη πολιτική παρέμβαση προς όφελος της ναζιστικής οργάνωσης, που αποκρούστηκε από το δικαστήριο».

Δήλωση των δύο συνηγόρων πολιτικής αγωγής, όπου μεταξύ άλλων στηλιτεύουν και χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που έσπευσε να προδικάσει την υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης από το δικαστήριο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)