to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:40 | 21.10.2021

Αθλητισμός

O Λ. Πετρούνιας ζήτησε συγνώμη για τις απαράδεκτες δηλώσεις του για το #metoo

«Όντως έκανα ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ομιλητής, όσο είμαι στους κρίκους», σημείωσε ο Ολυμπιονίκης, μιλώντας το βράδυ σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων (βίντεο) - Οι προσβλητικές προς τα θύματα δηλώσεις του νωρίτερα είχαν ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων - «Πήρε διαφορετική κατεύθυνση η δήλωση, στηρίζω τα θύματα», έγραψε το απόγευμα, σε μια πρώτη προσπάθεια να τα «μπαλώσει»


«Συγγνώμη»  ζήτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας για τα όσα δήλωσε σχετικά με το κίνημα #metoo και προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στο social media. Ο Ολυμπιονίκης και υπερπρωταθλητής στο άθλημα των κρίκων μιλώντας στον ANT1 ανέφερε: «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου».


Οι δηλώσεις Πετρούνια στο δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

«Ρωτήθηκα για το κίνημα #metoo και απάντησα αποκλειστικά και μόνο για κάποιες καταγγελίες στην ενόργανη για ψυχολογική βία. Πρόκειται για περιστατικά που δεν γνωρίζω. Προερχόμαστε από ένα πολύ σκληρό άθλημα. Αν έχει συμβεί κάτι, έχουν την πλήρη στήριξή μου», τόνισε.

Σημείωσε δε ότι δεν έχει δει κάτι τέτοιο και ξακαθάρισε ότι είναι υπέρμαχος του κινήματος #metoo, καθώς όπως είπε, στάθηκε δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου, κοινοποιώντας πολλές φορές την εξομολόγησή της. «Βγήκα χέρι χέρι με την Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει διαδικτυακά σεμινάρια με την Σοφία Μπεκατώρου για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και για το πώς θα εξαλειφθούν. Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανήσυχος για τη σάπια κοινωνία που ζούμε» πρόσθεσε ο αθλητής.

Τόνισε δε ότι δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις και κατέληξε: «Καταδικάζω κάθε μορφή βίας παντού. Έχω πει αλλεπάλληλες φορές ότι οι Έλληνες είναι η δύναμή μου. Δεν μασάω τα λόγια μου ποτέ και βγαίνω πάντα να απαντήσω. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις, δεν ντρέπομαι και δεν φοβάμαι να ζητήσω συγγνώμη. Όντως έκανα ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ομιλητής, όσο είμαι στους κρίκους».

Σε «αναδίπλωση» των δηλώσεων του για το κίνημα #metoo προέβη και νωρίτερα με ανάρτηση στα social media ο Λευτέρης Πετρούνιας. Με αναρτήσεις του στα social media γράφει ότι στηρίζει απόλυτα όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας και σημειώνει ότι όποιος δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι «σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος».

Επιπλέον, ανήρτησε ξανά παλαιότερο story του που είχε κάνει για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου -η οποία ξεκίνησε το κίνημα #metoo στην Ελλάδα- στο οποίο τότε έγραφε «Συγχαρητήρια για το θάρρος σου. Είμαστε μαζί σου». Στη σημερινή του ανάρτηση πρόσθεσε το σχόλιο: «Να μην ξεχνάμε τις θέσεις μου από την πρώτη ημέρα!».

H ανάρτηση του Λευτέρη Πετρούνια

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι καθένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη», έγραψε με ανάρτηση του στο Instagram ο πρωταθλητής των κρίκων.

Τι προηγήθηκε

Στο στόχαστρο σφοδρή και δικαιολογημένης κριτικής βρέθηκε νωρίτερα ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις για το ελληνικό #metoo που έφεραν αντιδράσεις. Μετά την κατακραυγή ο Έλληνας πρωταθλητής αναγκάστηκε να ανασκευάσει.

Σε ερώτηση για τα περιστατικά κακοποίησης στον ελληνικό αθλητισμό, πολλά από τα οποία ήρθαν στην επικαιρότητα με την έκρηξη του ελληνικού #metoo την οποίαν πυροδότησαν οι αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, ο Λευτέρης Πετρούνιας σημείωνε ότι δεν είναι σίγουρος εάν υπήρξαν περιστατικά σεξουαλικής βίας.

Παράλληλα προχώρησε και σε άλλες δηλώσεις που έφεραν ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις: Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω του ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Όπως αναμενόταν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκαν εκρηκτικές αντιδράσεις με πολύ κόσμο να εκφράζει την αποδοκιμασία του προς τον Έλληνα πρωταθλητή, ενώ το #πετρούνιας έγινε τάχιστα πρώτο trend στο Twitter.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας αναγκάστηκε να ανασκευάσει και με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε «Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί  την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)