to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:32 | 16.03.2023

Πολιτική

Απάντηση Τσαπανίδου στον Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης 4 χρόνια μοιράζει ευθύνες παντού για να μην αναλάβει καμία (βίντεο)

«Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μοιράζει ευθύνες παντού για να μην αναλάβει καμία. Οι πολίτες γνωρίζουν όμως πως απλά δεν ενδιαφέρεται»


Η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου (16/3/23):

«Ο κ. Μητσοτάκης τέσσερα χρόνια μοιράζει ευθύνες παντού για να μην αναλάβει καμία»

Στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι φταίει ο σταθμάρχης. Μετά ότι δεν θα κρυφτεί πίσω από το ανθρώπινο λάθος… ότι φταίνε όλοι.

Ο κ. Οικονόμου στη συνέχεια, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δε γνώριζε για την κατάσταση στον ΟΣΕ και σήμερα, ότι τελικά γνώριζε, αλλά όχι ποιος έχει βάρδια.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μοιράζει ευθύνες παντού για να μην αναλάβει καμία. Οι πολίτες γνωρίζουν όμως πως απλά δεν ενδιαφέρεται.

Ο Μητσοτάκης ήξερε, αλλά... δεν ήξερε

Άλλαξε «ρότα» σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου σχετικά με το αν ήξερε ή δεν ήξερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα προβλήματα στον ΟΣΕ, με φόντο το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 48 ώρες μετά τη δήλωσή του, στον ΣΚΑΪ, ότι η «η εικόνα αυτή της διάλυσης που αναδείχθηκε μέσα από το δυστύχημα με τον πιο τραγικό τρόπο σε επίπεδο κυβέρνησης δεν είχε φτάσει ποτέ», σήμερα είπε ότι ο πρωθυπουργός ξέρει, γενικώς, τα πάντα, συμπεριλαμβανόμενων και όσα αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Δεν ήξερε, επισήμανε, μόνο τις συμπεριφορές και πρακτικές συγκεκριμένων προσώπων, δεν ήξερε ποιος ήταν βάρδια εκείνο το βράδυ και για χάος στα σταθμαρχείο της Λάρισας, προκαλώντας σύγχυση σε όσους τον παρακολούθησαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για τη νέα προσπάθεια να βγει εκτός «κάδρου» ευθυνών ο πρωθυπουργός.

«Για να σταματήσει δε η πολιτική σπέκουλα όπως είπε θέλησε να διευκρινίσει ότι «ο πρωθυπουργός έχει σαφή εικόνα και άριστη γνώση των δομικών προβλημάτων και των αδυναμιών στο κράτος μας αλλά και στη χώρα μας εν γένει. Και είναι προσηλωμένος στην αντιμετώπισή τους, με σχέδιο αλλά και με ισχυρή πολιτική βούληση, είτε αυτό αφορά τη θωράκιση της χώρας, είτε αφορά την οικονομία και την αγορά εργασίας, είτε αφορά τις παθογένειες του κράτους και τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, είτε αφορά τα εισοδήματα των πολιτών, την υγεία και άλλα. Ξέρει τι έγινε. Ξέρει τι μένει να γίνει και πώς θα γίνει. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους σιδηρόδρομους. Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι παραλάβαμε μια υποδομή που ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016, λειτουργούσε σε ένα ποσοστό μικρότερο από το 30%».

Είπε ότι γνώριζε για τις προσπάθειες ξεμπλοκαρίσματος, για το πώς έφθασε το έργο στο 70% αλλά και για τα προβλήματα, και τις αδυναμίες στο σιδηρόδρομο.

«Γνώριζε λοιπόν και αναγνώρισε και τη δική μας ευθύνη έμπρακτα χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Δεν ξέρει όμως και κανείς πρωθυπουργός δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει για τις συμπεριφορές και τις πρακτικές συγκεκριμένων προσώπων. Δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει ποιος ήταν βάρδια εκείνο το βράδυ στη Λάρισα, πώς διαμορφώνονται οι βάρδιες, ούτε για το χάος που επικρατούσε στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει για υπαλλήλους οι οποίοι δεν τηρούν τους κανονισμούς και φέρονται εκτός πλαισίου», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)