to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:00 | 15.01.2020

Οικονομία

Απάντηση Τσακαλώτου - Παππά στον Θ. Σκυλακάκη: «Κόβετε πόρους 850 εκατ. ευρώ από δήμους και περιφέρειες»

«Η περικοπή πόρων ύψους 850 εκ. ευρώ από τις Περιφέρειες και τους Δήμους έχει σκοπό την εξασφάλιση δημοσιονομικού χώρου το 2020 για άλλους σκοπούς. Πρόκειται για άλλη μια διάψευση του αφηγήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο Ευκλ. Τσακαλώτος και ο Ν. Παππάς, απαντώντας στους ισχυρισμούς του Θ. Σκυλακάκη.


Αναλυτικά στην κοινή δήλωση των τομεαρχών Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Παππά τονίζεται:

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει ο κος Σκυλακάκης το γεγονός της τεράστιας περικοπής του ΠΔΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2019 (ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας) έκανε τα πράγματα χειρότερα. Ο κος Σκυλακάκης προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν διαβάζουμε σωστά τα νούμερα και ότι το ΓΛΚ ανακάλυψε το υποτιθέμενο «κόλπο» της μεταφοράς πόρων του ΠΔΕ προς φορείς της Γενικής Κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια.

Ξέχασε όμως να μας πει ότι αυτό είναι κοινή πρακτική εδώ και δεκαετίες ειδικά στους πόρους που μεταφέρονται στα Περιφερειακά Ταμεία και τους οποίους χρησιμοποιούν οι Περιφέρειες για να πληρώσουν τα έργα τους είτε μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος είτε στο επόμενο. Αν δεν γνωρίζει ας ρωτήσει τους Περιφερειάρχες.

Το κυριότερο, ξέχασε να μας πει ότι το ίδιο έκανε η κυβέρνησή του πριν λίγες μέρες μεταφέροντας πόρους 1 δισ ευρώ περίπου στην Αναπτυξιακή Τράπεζα!

Πέρα από τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, αστοχίες, αιφνίδιες αλλαγές σε πλήθος έργων που έχουν επιβραδύνει σημαντικά την υλοποίηση των επενδύσεων, η κυβέρνηση της ΝΔ φανερώνει την πραγματική της πρόθεση που είναι να χρησιμοποιεί το ΠΔΕ ως μαξιλάρι για να βγαίνουν στο τέλος τα νούμερα του προϋπολογισμού.

Η περικοπή πόρων ύψους 850 εκ. ευρώ από τις Περιφέρειες και τους Δήμους έχει σκοπό την εξασφάλιση δημοσιονομικού χώρου το 2020 για άλλους σκοπούς. Πρόκειται για άλλη μια διάψευση του αφηγήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)