to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:14 | 19.12.2013

Πολιτική

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε Σ. Κεδίκογλου και ΝΔ: Θυμίζετε καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας ή ισλαμικών δικτατοριών

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της ΝΔ


Οι ανακοινώσεις της ΝΔ και  του κυβερνητικού εκπροσώπου θυμίζουν καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας ή ισλαμικών δικτατοριών και δεν αντιστοιχούν στην ανθρωπιστική διάσταση που εμπεριέχεται στις παραδόσεις του νομικού πολιτισμού κάθε σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας.  

Θα περιμέναμε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  και η ΝΔ να σχολιάσουν και τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

_______________________

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε: «Αφού δεν κατάφεραν με τις καταθέσεις υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν να αποτρέψουν τις καταδίκες, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τώρα να πετύχουν την αποφυλάκιση του δολοφόνου-τρομοκράτη, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη. Και μετά διαμαρτύρονται όταν τους λένε ακραίους».



Η Νέα Δημοκρατία, επίσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τρομοκράτες, όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά και παίρνει προκλητικές διαστάσεις. Μόλις πρόσφατα (14/12), η "Αυγή", εκφραστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενούσε άρθρο "φίλων και συντρόφων του Δ.Κουφοντίνα", που ζητούσε να αποφυλακιστεί ο τρομοκράτης Σ.Ξηρός. 
 

Χθες, το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του, όχι μόνο υιοθετούσε το αίτημα των "φίλων" του φυλακισμένου τρομοκράτη, αλλά και εξαπέλυε επίθεση στο κράτος, υποστηρίζοντας ότι η παραμονή του Σ.Ξηρού στη φυλακή συνιστά "απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση", καθώς και "δείγμα εκδικητικότητας του κράτους, σε έναν κρατούμενο «ειδικής φύσης»". Πώς και γιατί οι φυλακισμένοι τρομοκράτες είναι "κρατούμενοι ειδικής φύσης" μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει. Ο καθένας, όμως, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)