to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 20.01.2021

Πολιτική

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Αθλιότητα δίχως τέλος από τη ΝΔ - Οι όψιμοι μεταρρυθμιστές ας καθαρίσουν πρώτα την αυλή τους»

Στις «κορώνες περί κάθαρσης του αθλητισμού», τις οποίες χρησιμοποιεί η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που τονίζει πως «οι όψιμοι "μεταρρυθμιστές" της ΝΔ και ειδικότερα ο κ. Αυγενάκης», μάλλον διαθέτουν κοντή κι επιλεκτική μνήμη.


«Η χτεσινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ με αφορμή το πολύ σοβαρό θέμα σεξουαλικής κακοποίησης, που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης μας και συγκλόνισε την κοινωνία μας, αποδεικνύει περίτρανα ότι ο υπουργός Αθλητισμού είναι ψεύτης και αδίστακτος», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που επισημαίνει: 

«Υποχρέωση όλων μας  είναι, να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, να ενθαρρυνθούν τα κλειστά στόματα  να σπάσουν τη σιωπή τους, να οικοδομηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο που θα αποτρέπει παρόμοιες συμπεριφορές και θα τιμωρεί σκληρά   τους παραβάτες».

«Τα παραπάνω όμως από ό,τι φαίνεται δεν είναι στις επιδιώξεις του κ. Αυγενάκη», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, και επισημαίνει:

«Όσον αφορά τις κορώνες περί κάθαρσης του αθλητισμού, που δήθεν ξεκίνησε το 2019 από τους όψιμους «μεταρρυθμιστές» της ΝΔ και ειδικότερα τον κ. Αυγενάκη, μάλλον διαθέτουν κοντή κι επιλεκτική μνήμη.

Όταν  ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το ν. 4603/19 που μιλούσε  για δημοκρατία, θητείες στα ΔΣ, σεβασμό των δικαιωμάτων, απλή αναλογική και μειωμένη σταυροδοσία, ποσόστωση φύλλου, απολογισμούς και αντικειμενική αξιολόγηση, ορθολογικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αθλητισμού και όχι πελατειακές σχέσεις, η ΝΔ τον καταψήφισε και ήταν στο πλευρό των διοικήσεων που τώρα καταγγέλλει.

Η πρώτη ενέργεια που έκανε ο κ. Αυγενάκης όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του  το 2019,  ήταν, η κατάργηση της ποσόστωσης φύλου, του βασικού θεσμικού εργαλείου για τη γυναικεία συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων για να σπάσουν τα συντηρητικά στερεότυπα  που οι δικές τους κυβερνήσεις εδραίωσαν χρόνια πριν.

Τώρα μιλούν για κάθαρση και κουνάνε το δάκτυλο, ενώ στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται μόνο για τον απόλυτο έλεγχο των αθλητικών διοικήσεων. Η ζωή αποδεικνύει με εμφατικό τρόπο, ότι κάθαρση στις αθλητικές ομοσπονδίες πρωτίστως σημαίνει κάθαρση στα του «οίκου» της ΝΔ».

Και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υφυπουργός οφείλει να σταματήσει να απαξιώνει ηθικά τον αθλητισμό, με τις επιλογές του. Οφείλει να ανοίξει τις πόρτες του αθλητισμού μετά το καταστροφικό λουκέτο που υπέστη και να λάβει μέτρα ώστε να αποτελεί ασφαλή δραστηριότητα για τους νέους ανθρώπους».

Τι έλεγε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε χθες ανακοίνωση που ανέφερε πως «με αφορμή αποκαλύψεις Ολυμπιονικών μας και άλλων ανθρώπων του αθλητισμού, πολλοί θυμήθηκαν τον νοσηρό ρόλο “αιώνιων ηγεσιών” και “καθεστώτων” που είχαν στηθεί σε συγκεκριμένες ομοσπονδίες. Αυτό που ξέχασαν είναι ότι η αθλητική μεταρρύθμιση που ξεκίνησε με τον νόμο 4639 του 2019 και συνεχίστηκε με τον νόμο 4726 του 2020 βάζει τέλος σε αυτά ακριβώς τα φαινόμενα θεσπίζοντας όριο θητειών και ηλικίας για τη συμμετοχή στα ΔΣ των ομοσπονδιών, συμμετοχή εκπροσώπου των αθλητών σε κάθε ΔΣ ομοσπονδίας με δικαίωμα ψήφου καθώς και αξιολόγηση των ομοσπονδιών με αντικειμενικά κριτήρια. Οι συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις που καταργούν την ισοβιότητα των παραγόντων και δυναμώνουν τη φωνή των αθλητών στις ομοσπονδίες, καταψηφίστηκαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση».

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ πρόσθετε ακόμα πως «είναι θετικό που, έστω και κατόπιν εορτής, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της αθλητικής μεταρρύθμισης που η Κοινοβουλευτική Oμάδα της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε μόνη της στη Βουλή. Ευτυχώς για τα παιδιά μας και τον υγιή αθλητισμό δεν τους ακούσαμε και δεν κάναμε πίσω, με αποτέλεσμα οι επικείμενες εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών να είναι οι πρώτες που θα γίνουν με το νέο πλαίσιο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)