to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:05 | 06.11.2014

Κοινωνία

Μαζικό παρών για τη δημόσια παιδεία στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια (φωτογραφίες)

Μαζικό το νέο αγωνιστικό ραντεβού της εκπαιδευτικής κοινότητας ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας - Τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάλεσε ο Λοβέρδος, ζητώντας τον εντοπισμό του ατόμου που βρίσκεται πίσω από τη σελίδα στο Facebook μέσω της οποίας δημοσιεύονται τα καλέσματα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις


(φωτογραφία από @makisSinodinos)

Το hashtag στο twitter: #katalipseis

Διαβάστε σχετικά το editorial του left.gr: Μακριά οι εισαγγελείς από τα σχολεία!

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για το «νέο σχολείο», την Τράπεζα Θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση. Στο συλλαλητήριο καλούσαν επίσης οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, φοιτητικοί σύλλογοι και η ΟΛΜΕ.

 

Συνεχής ενημέρωση από @dromografos & @makisSinodinos:

20.30 Ο Ηλίας Παντελεάκος για τις κινητοποιήσεις στον χώρο της Παιδείας (βίντεο) 

16.00  Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αποχώρησαν απ'τα Προπύλαια

 

15:45 Αποχώρησαν οι εύζωνες, βγήκαν τα ΜΑΤ στον άγνωστο στρατιώτη:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

15:35 Έξω από τη Βουλή η πορεία (από @sapienchia):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

15:10 Στη Σταδίου η πορεία:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

15:05 Επαναλειτούργησε η σελίδα των μαθητικών κινητοποιήσεων στο Facebook

14:45 Στην Ομόνοια τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

14:25 Στα Προπύλαια φοιτητές και μαθητές, ξεκινά η πορεία:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

13:40 Στη Βουλή το ΜΑΣ:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

13:10 Δυναμική η πορεία των μαθητών:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

12:42 Ο Φορτσάκης κλείδωσε την πόρτα για να μην βγουν οι διοικητικοί υπάλληλοι:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

12:40 Και μαθητικά πανό στα Προπύλαια:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

12:10 Τα πρώτα πανό στα Προπύλαια:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

________________________________

Οι εξελίξεις και ανακοινώσεις της Τετάρτης 5/11:  «Έπεσε» η σελίδα της Πανελλήνιας Κατάληψης Μαθητών στο facebook // Κυνήγι Μαγισσών: Τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις καταλήψεις καλεί ο Λοβέρδος // Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις: Ραντεβού στους αγώνες, το μέλλον μας ανήκει! // Λαμία: Νέες συλλήψεις μαθητών και γονιών για κατάληψη σχολείου // Ξυλοδαρμοί μαθητών και προσαγωγές με φόντο τις καταλήψεις // Στον εισαγγελέα Πρέβεζας μαθητές και διευθυντές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη

 

Εισαγγελείς, ξυλοδαρμοί και... οι κλασικότερες των απειλών κατά των καταλήψεων

Με προσαγωγές, ξυλοδαρμούς, αστυνομική παρουσία στα προαύλια και εισαγγελικές παρεμβάσεις καταστέλλονται οι μαθητικές καταλήψεις, που ξεπηδούν σε όλη τη χώρα. Κι ενώ οι καταγγελίες γονέων και μαθητών πληθαίνουν, ο υπουργός Παιδείας... νύπτει τας χείρας του. 

Και αυτόφωρο για τις καταλήψεις ζητάει η Κουτζαμάνη 

Εγκύκλιο για τις καταλήψεις στα σχολεία απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προς όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, ζητώντας την διαδικασία του αυτοφώρου "σε βάρος εξωσχολικών ενήλικων δραστών", χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η σύλληψη των ανήλικων μαθητών. (Περισσότερα εδώ)

Στην ιστοσελίδα http://lemeoxistoneosysthma.blogspot.gr/ είχε αναρτηθεί το ακόλουθο κείμενο: 

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και έτσι ενημερωμένοι όλοι και ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας για ότι καλύτερο μπορούμε.  Έρχεται το νέο σύστημα του Λύκειο με την τράπεζα θεμάτων. εκεί όπου παραμερίζεται και ο μαθητής και η κριτική σκέψη του αλλά και οι καθηγητές, κι όλοι απλά γίνονται εκτελεστικά όργανα προκαθορισμένων οδηγιών, εργαλεία ενός απρόσωπου αναλυτικού προγράμματος.

Ο καθηγητής χάνει το δικαίωμα να διαχειριστεί την  ύλη του ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της τάξης του και τρέχουν όλοι μαζί - και ιδιαίτερα οι μαθητές - σε σχολεία και φροντιστήρια, επιβαρύνοντας τους γονείς τους οικονομικά για να καλύψουν την πολυπόθητη ύλη και να ανταποκριθούν στις εξετάσεις.

Η γνώση που μας δίνεται δεν είναι πια προσωπική και προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες αλλά είναι μια γνώση όχι για την μάθηση αλλά για τις επιδόσεις, τυποποιημένη, που όσοι πειθαρχήσουν και την παπαγαλισουν θα είναι έτοιμοι για να καταλάβουν θέσεις στην αγορά. Όσοι θελήσουν να κοιτάξουν και λίγο πιο πίσω από τις σελίδες του βιβλίου είναι οι απροσάρμοστοι, οι ενοχλητικοί. Όσοι δεν έχουν τα χρήματα για τα φροντιστήρια που είναι πια απαραίτητα είναι οι "άτυχοι" που δεν χωρούν στο εξελιγμένο μας εκπαιδευτικό σύστημα.

Μετά από όλα αυτά θεωρώ απαραίτητο να ακουστεί η φωνή μας , που δεν είναι η φωνή της τεμπελιάς και του να χάσουμε μάθημα αλλά η φοβισμένη φωνή μας γι' όλα αυτά που θα έρθουν για εμάς χωρίς να μας ρωτήσουν και χωρίς να μας υπολογίζουν. θα πρέπει να είναι ένας αγώνας κόπος». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)