to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απάντηση Σταθάκη στις κινδυνολογίες Σταϊκούρα: Επιδιώκουμε να γίνει η Ελλάδα, μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα (βίντεο)

Απάντηση στην κινδυνολογία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, για «κρυφή ατζέντα» ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλη αύξηση των φόρων έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης. Ο Χρ. Σταϊκούρας είχε αναφερθεί χθες στην διαρροή της παρουσίασης που έκανε ο Γ. Σταθάκης μαζί με τον Γ. Μηλιό στο City του Λονδίνου «υπολογίζοντας» ότι με βάση την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό κι ύψος δαπανών στο 44% ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιβάλλει φόρους 4,5 δισ. ευρώ.


Ο Γ. Σταθάκης σχολίασε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αντί για κριτική επί της ουσίας κατέφυγε σε σχολιασμούς με βάση διαρροές και σημείωσε ότι «αναπαράγεται μια παραπλανητική εικόνα». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο Χρ. Σταϊκούρας θα έπρεπε να κοιτάξει όλα τα σλάιτς της παρουσίασής του ώστε να δει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρώτη προϋπόθεση για αυτούς τους στόχους είναι η αναδιάρθρωση του χρέους.

Αυτή η θέση προηγήθηκε των υπολοίπων γι' αυτό κι η παρουσίαση του ΣΥΡΙΖΑ «κανέναν δεν εξέπληξε», όπως παρατήρησε ο Γ. Σταθάκης, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει πρωτογενή πλεονάσματα που «σκοτώνουν την ανάπτυξη», ούτε θα μαζέψει 22 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένο πρόγραμμα για το 2015 παρατηρώντας ότι δεν θα πραγματοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο 2015 «ως δια μαγείας».

Ειδικότερα για τις δαπάνες, ο Γ. Σταθάκης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, καθώς ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 45%, σε αντίθεση με το σημερινό ύψος του 42% για την Ελλάδα και τον στόχο του Μνημονίου για 38%, πολύ κοντά δηλαδή στο ύψος δαπανών της Βουλγαρίας, το χαμηλότερο της Ευρώπης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι το City «μας κάλεσε γιατί μας θεωρεί κυβέρνηση εν αναμονή, καλεί και το Podemos», ενώ παρατήρησε ότι η τακτική της κυβέρνησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ έχει επαναληφθεί αλλά δεν λειτούργησε στο παρελθόν, καθώς οι πολίτες συνεχίζουν να εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρ. Σταϊκούρας απάντησε στον Γ. Σταθάκη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «διγλωσσία εντός κι εκτός της χώρας και πολυγλωσσία εντός της χώρας» και επιμένοντας στην κινδυνολογία του για «κρυφό σχέδιο αύξησης φόρων». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι όλες οι τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν αυξήσεις και προτείνονται «ανέφικτα» πράγματα, όπως αύξηση κατά 25% των δημοσίων επενδύσεων. Τέλος, αμφισβήτησε την δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τις δαπάνες για παιδεία, υγεία, μισθούς και συντάξεις χωρίς να καταφύγει σε αύξηση των φόρων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)