to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:20 | 09.12.2020

Πολιτική

Εισηγούνται άρση ασυλίας του Πολάκη μετά από μήνυση Κουρτάκη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης με δήλωσή του επισημαίνει ότι συνειδητά δεν παρευρέθηκε στην Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής «όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αυτο-εξευτελίστηκε, συρόμενη από την Ακροδεξιά της φράξια και τον Κουρτάκη».


Εξαίρεση ζήτησε ο Πλεύρης από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας επειδή αναλαμβάνει τη νομική εκπροσώπηση του εκδότη των «Παραπολιτικών»
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη ψήφισε σήμερα κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά από νέα μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.


Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί μείζονα πολιτική και κοινοβουλευτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας με εσωκομματικό παρασκήνιο, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του Παύλου Πολάκη ύστερα από μήνυση του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.09.20 18:00
Αντάρτικο στη Ν.Δ. κατά της παραπομπής Πολάκη
Ακολούθησε δημόσια συγνώμη του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και κατσάδιασμα των βουλευτών της ΝΔ από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Σπήλιο Λιβανό.

Σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση,  ενώ  καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Θ. Πλεύρης από τη Νέα Δημοκρατία ζήτησε την αντικατάσταση του από άλλο βουλευτή επειδή είναι δικηγόρος του Γ. Κουρτάκη (θα αναλάβει την εκπροσώπησή του και στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας). Να σημειωθεί πως η σημερινή συνεδρίαση ήταν σύντομη, ενώ δεν έδωσε το παρών ο Παύλος Πολάκης.

Η τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας του βουλευτή ωστόσο θα ληφθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, στην Ολομέλεια, στην οποία την προηγούμενη φορά το αίτημα είχε απορριφθεί.

Παύλος Πολάκης: Η κυβερνητική πλειοψηφία αυτο-εξευτελίστηκε

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης με δήλωσή του επισημαίνει ότι  συνειδητά δεν παρευρέθηκε στην Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής «όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αυτο-εξευτελίστηκε, συρόμενη από την Ακροδεξιά της φράξια και τον Κουρτάκη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη

Σήμερα συνειδητά δεν παρευρέθηκα στην Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αυτο-εξευτελίστηκε, συρόμενη από την Ακροδεξιά της φράξια και τον Κουρτάκη, αποφάσισε να ψηφίσει να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας μου για τη νέα μήνυση για «εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση» που κατέθεσε ο Κουρτάκης, την επόμενη μέρα που δεν άρθηκε η ασυλία μου στη Βουλή τον Σεπτέμβριο για την προηγούμενη μήνυση που είχε κάνει ο ίδιος!

Δηλώνω λοιπόν τα εξής:

Πρώτον: Δεν μπορούν να καταπιούν τα Ακροδεξιά γκρουπούσκουλα την ήττα που υπέστησαν τότε και σπεύδουν να κάνουν έμπρακτη τη συγγνώμη προς τον κοντορεβυθούλη της λασπο-δημοσιογραφίας!

Δεύτερον: Μακάρι η Δικαιοσύνη να είχε κινηθεί με τέτοια ταχύτητα που κινήθηκε τώρα για μένα, για όλες τις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος που της έχουμε στείλει και καρκινοβατούν η είναι συρταρομένες από τον Δεκέμβριο του 2015 και εντεύθεν

Τρίτον: Υπόσχομαι τεράστιο ρεζιλίκι άλλη μια φορά στη συζήτηση και ψηφοφορία της άρσης ασυλίας μου στην Ολομέλεια της Βουλής, σε όλον τον ακροδεξιό εσμό που μας κυβερνά και στα πληρωμένα «νεροπίστολα» της διαπλοκής!

Ό,τι και να κάνετε, σας έχω, δεν με έχετε!

Γιατί όπως λέει κι η μαντινάδα:
«Πάντα τσι πιο ψηλές κορφές δέρνει η οργή τ´ ανέμου
γι’ αυτό κι εγώ παράπονα δεν έκανα ποτέ μου»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)