to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:48 | 12.08.2019

Πολιτική

Απάντηση Ν. Παππά στον Αδ. Γεωργιάδη: Η Ν.Δ. χαμηλώνει τον πήχη των δικών της υποχρεώσεων, μήπως καταφέρει να τον υπερβεί

Τελευταίο κρούσμα αυτής της τακτικής, «από τον Άδωνι Γεωργιάδη που αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ


Aναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκου Παππά:

Η προσπάθεια της Ν.Δ. να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό πως παρέλαβε μια κατάσταση  "καμένης γης" εντείνεται. Ο στόχος προφανής. Να χαμηλώσει τον πήχη των δικών της υποχρεώσεων, μήπως καταφέρει να τον υπερβεί.

Τελευταίο κρούσμα από τον Άδωνι Γεωργιάδη που αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Τα στοιχεία τους διαψεύδουν.

Ως σήμερα, έχουμε πλήρη ενεργοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και εντάξεις έργων στο 90% του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ. Είτε ολοκληρώνοντας το ΕΣΠΑ 2007-2013 είτε αναλώνοντας το ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου.

Ο στόχος δαπανών του ΕΣΠΑ για το έτος είναι 2,8 δισ. ευρώ. Και όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, για λόγους που σχετίζονται με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών (τιμολόγησης, κ.ά.), το 80% των δαπανών γίνεται στο β' εξάμηνο του έτους, με το 50% αυτών να πραγματοποιούνται τον τελευταίο μήνα της χρονιάς.

Ως εκ τούτου, η ως τώρα πορεία εκτέλεσης κρίνεται ικανοποιητική και εντός προγραμματισμού.

Αυτό που δεν κρίνεται ως ικανοποιητικό από τον ελληνικό λαό είναι η συνεχής προσπάθεια υποβάθμισης όσων έχουν επιτευχθεί ως σήμερα.

Αν η Ν.Δ. δεν θέλει να περάσει τον πήχη από κάτω, ας μην το χαμηλώνει. Ας ακολουθήσει τις θετικές πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενη σκληρότερη και με λιγότερα λόγια.

Οποιαδήποτε απώλεια πόρων θα βαρύνει την ίδια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)