to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:52 | 17.02.2017

Πολιτική

Απάντηση Ν. Παππά στην ΕΙΤΗΣΕΕ: Αδειοδότηση θα γίνει και τίμημα θα υπάρξει

Στην ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ απαντά ο Νίκος Παππάς


Απάντηση στην ΕΙΤΗΣΕΕ ή στη DIGEA (το ίδιο είναι): 70 λόγοι αντιπαράθεσης και μία τεράστια γκάφα

Καλωσορίζουμε την ξεκάθαρη τοποθέτηση της ΕΙΤΗΣΕΕ. Ίδια ψέματα και μια κορυφαία γκάφα.

Καταρχήν, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η απάντηση στη χθεσινή μας δήλωση για τους εργαζόμενους του Mega δεν έρχεται από τον πάροχο δικτύου (DIGEA), στον οποίο απευθυνθήκαμε, αλλά από τους παρόχους περιεχομένου, δηλαδή τα κανάλια (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Και γιατί έγινε αυτό; Γιατί είναι οι ίδιοι άνθρωποι ακριβώς! Απλά, έκαναν –προφανώς- λάθος στις σφραγίδες τους!

Ας ξεκινήσουμε από αυτό, λοιπόν, που είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της υπόθεσης. Αυτό που δημιουργεί τις στρεβλώσεις που βιώνουμε αυτές τις μέρες.

Ότι στην Ελλάδα, οι πάροχοι δικτύου είναι ταυτόχρονα και οι πάροχοι περιεχομένου.

Κλειστό club και αεροπειρατεία με διαγωνισμό παρωδία.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να τονιστούν τα εξής:

Είναι λογικό αυτοί, οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών, να επιτίθενται στην κυβέρνησή μας.

Για την ακρίβεια, τουλάχιστον μέχρι τώρα, έχουν 70 λόγους να το κάνουν.

Γιατί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από τον ειδικό φόρο τηλεόρασης και το τέλος χρήσης συχνοτήτων, που δεν εισέπρατταν οι προηγούμενοι (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), μπήκαν στο δημόσιο ταμείο 70 εκατ. ευρώ. Προφανώς θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση, που ξεχνά να καταλογίσει ψηφισμένους φόρους, να τους αφήνει να πορεύονται για ακόμη 27 χρόνια χωρίς άδειες. Και βεβαίως να πιέζει τραπεζίτες για να παίρνουν αυτοί δάνεια με αέρα.

Όσον αφορά δε το απίστευτο επιχείρημα της ΕΙΤΗΣΕΕ ότι η κυβέρνησή μας με το νομοθέτημα του Αυγούστου θα απέλυε 2.000 εργαζομένους, έχουμε να πούμε τα εξής:

-          Είναι από τις λίγες φορές που αναφέρεται ο πραγματικός αριθμός των εργαζομένων. Γιατί μέχρι τώρα ακούγαμε από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων των σταθμών τους για 16.000 ή 8.000 εργαζομένους.

-          Θέλουμε να τους παρακαλέσουμε: Να υποστηρίξουν δημόσια την πρόβλεψη του νόμου 4339/15 για την υποχρέωση των σταθμών να έχουν κατ’ ελάχιστο 400 εργαζόμενους. Ας το δεχτούν αυτό και ας συνεχίσουν να μας βρίζουν.

Όσον αφορά την «πλατφόρμα» διάθεσης διαφημιστικού χρόνου, πρέπει να πούμε ότι δεν μας προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση η τόσο έντονη δυσαρέσκειά τους.

Η διαφημιστική αγορά έχει γκρίζες ζώνες. Μόνο όποιος επωφελείται από αυτές αντιδρά με τόσο πείσμα στην ηλεκτρονική «πλατφόρμα» για τη διάθεση του διαφημιστικού χρόνου, η οποία εγγυάται τη διαφάνεια των συναλλαγών.

Η τελευταία απόφαση του ΣτΕ, για την οποία βιάστηκαν να πανηγυρίσουν, υπογραμμίζει ότι οι σταθμοί τους είναι παράνομοι, αφού λειτουργούν χωρίς άδεια. Αδειοδότηση θα γίνει και τίμημα θα υπάρξει.

Μέχρι τότε ας αποδείξουν ότι έστω και ένα από τα δάκρυα που έχυναν για τους εργαζόμενους δεν ήταν κροκοδείλιο.

Τους τρόπους τους γνωρίζουν.

***********

Η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ :

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς χρησιμοποιεί την απόγνωση των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Mega για να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε άλλους. 


Στο μεταξύ, πριν λίγους μήνες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του είχαν στόχο να κλείσουν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί και 2.000 εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι, ενώ τώρα, «συμβουλεύει» τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείξουν ευαισθησία για τους εργαζόμενους του Mega. Όμως, με δικό του νομοθέτημα δεν επέτρεψε στο Mega να συμμετέχει στον διαγωνισμό για την απόκτηση αδείας, αναγκάζοντας ουσιαστικά τις τράπεζες να καταγγείλουν τις συμβάσεις.

Ο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

· επέβαλε 20% ειδικό φόρο τηλεόρασης σε μια περίοδο που τα διαφημιστικά έσοδα έπεφταν ραγδαία λόγω των γνωστών εξελίξεων στην οικονομία
· δημιούργησε ένα πέπλο σκανδαλολογίας μη επιτρέποντας στον τραπεζικό τομέα να επιδείξει την οποιαδήποτε ευελιξία, μέσα στο πλαίσιο του νόμου, για να συμβάλουν στην αναδιάρθρωση των οικονομικών των Μέσων Ενημέρωσης που βρίσκονται σε κρίση
· δημιούργησε ένα ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, ανεβάζοντας το κόστος λειτουργίας τους, όταν τα έσοδα μειώνονται λόγω επιβολής φόρων
· ανακοίνωσε την δημιουργία μίας «πλατφόρμας» με την οποία θα «ελέγχει» την αγορά της διαφήμισης (δηλαδή θα κατευθύνει την διαφήμιση στα φίλια Μέσα) και θα επιβάλλει επιπλέον τέλος 10% επί του τζίρου
· κρατά, για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, έναν ολόκληρο κλάδο στην αβεβαιότητα, χωρίς να υπάρχει η καμία δυνατότητα σχεδιασμού, εφαρμογής σχεδίων αναδιάρθρωσης και επενδύσεων.

Την ίδια στιγμή που ο Υπουργός ζητά από τους άλλους σταθμούς την διευθέτηση του θέματος του Mega, οι τράπεζες έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του σταθμού, ώστε να μην δύναται να πληρώσει ούτε μισθούς, ούτε τον φορέα εκπομπής του σήματος του σταθμού, ενώ οι ίδιες τράπεζες αποστέλλουν επιστολή προς την Digea ότι υφίστανται λόγοι καταγγελίας της σύμβασης επειδή δεν εισπράττει τα χρέη του Mega.

Μετά από αυτή την στάση του, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «παροτρύνει» τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείξουν ευαισθησία για τους εργαζόμενους του Mega και συγχρόνως υποδεικνύει στους μετόχους του σταθμού να συνεργαστούν με τους γνωστούς πια νέους «επενδυτές»….

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)