to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 07.05.2019

Πολιτική

Απάντηση Ν. Παππά στη ΝΔ για ΚΥΑ: Ας σοβαρευτεί η ΝΔ. Όλοι γνωρίζουν ποιος κρύβεται και γιατί

«Καλούμε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να σοβαρευτεί. Όλοι γνωρίζουν ποιος κρύβεται και γιατί», απαντά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ανακοίνωσή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και το χρόνο προβολής των πολιτικών κομμάτων στα ΜΜΕ ενόψει ευρωεκλογών.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων των συνδυασμών των υποψηφίων (για τις ευρωεκλογές) στον Εισαγγελέα του Αρείου έληξε εχθές στις 12 τα μεσάνυχτα. Με γνωστούς πλέον τους υποψήφιους συνδυασμούς, η ΚΥΑ με τους όρους, τις προϋποθέσεις και το χρόνο προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ, βαίνει προς έκδοση». Και καταλήγει: «Καλούμε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να σοβαρευτεί. Όλοι γνωρίζουν ποιος κρύβεται και γιατί».

 

Τι είπε η ΝΔ

 

«Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει τις εκλογές το έχουν καταλάβει πια όλοι. Είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα για να αποφύγει το αναπόφευκτο.

Απομένουν μόλις 19 μέρες από την 26η Μαΐου και παρά τις καθημερινές οχλήσεις της ΝΔ, το υπουργείο του Νίκου Παππά, με φαιδρές δικαιολογίες καθυστερεί αδικαιολόγητα την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τον χρόνο προβολής των πολιτικών κομμάτων στα Μ.Μ.Ε.

Το 2014, η αντίστοιχη απόφαση είχε εκδοθεί στις 30 Απριλίου. Δηλαδή 25 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Καλούμε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να εκδώσει σήμερα κιόλας τη σχετική απόφαση. Οι εκλογές δεν είναι διακοπές για να τις αποκρύψουν από τους πολίτες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)