to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:44 | 21.07.2022

Πολιτική

Απάντηση Ηλιόπουλου στον Οικονόμου: «Κάποιοι αντιλαμβάνονται το τοπίο της καταστροφής ως ευκαιρία για selfie»

«Σοβαρότητα σημαίνει να μην δίνεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου πάνω στα καμένα» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με φόντο την περιοδεία Μητσοτάκη στην πληγωμένη Πεντέλη


«Σοβαρότητα σημαίνει να μην δίνεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου πάνω στα καμένα», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος και επισημαίνει:

«Υπευθυνότητα σημαίνει να μην έχεις εγκαταλείψει αβοήθητους τους πληγέντες ακόμα και ένα χρόνο μετά, όπως στη βόρεια Εύβοια, τη στιγμή μάλιστα που φροντίζεις να λαμβάνεις και αγροτικές επιχορηγήσεις».

«Τέλος», προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «ελάχιστο δείγμα ενσυναίσθησης είναι να μην αντιλαμβάνεσαι το τοπίο της καταστροφής ως ευκαιρία για selfie με τους κολλητούς σου».

Tι είπε ο Οικονόμου

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρήκε φυσιολογική την «ανέμελη» επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα καμένα της Πεντέλης, όπου ο πρωθυπουργός μετέβη με τεθωρακισμένα αυτοκίνητα. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να πάει στην περιοχή συνοδεία 15 αυτοκινήτων και 5 τεθωρακισμένων ενώ δεν συναντήθηκε με πληγέντες.

Ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, που τόνισε πως «Τόσες ομαδικές φωτογραφίες χαράς με φόντο τα καμένα δεν έχω ξαναδεί» , ζήτησε ...«σοβαρότητα και υπευθυνότητα», αδυνατώντας να απαντήσει επί της ουσίας στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Η δε ενόχλησή του, όπως επισημαίνει η Αυγή, ήταν μεγάλη από την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο «πάνδηλο έλλειμμα ενσυναίσθησης» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Όταν η χώρα αντιμετωπίζει ένα καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, επιβάλλεται οι πολιτικές δυνάμεις να δείχνουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όταν ο κ. Τσίπρας συνδυάζει, στην ίδια φράση, τις λέξεις "καμένα" και "ενσυναίσθηση", ο συνειρμός είναι άμεσος και προφανής. Όλοι θυμούνται. Μερικές φορές το σιγάν είναι κρείττον του λαλείν», για να λάβει την παραπάνω απάντηση από τον Ν. Ηλιόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε κύμα αγανακτισμένων σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να δίνουν τις δικές τους απαντήσεις και να ξεδιαλέγουν ενδεικτικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην κατακαμμένη Πεντέλη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)