to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 11.07.2017

Πολιτική

Απάντηση Χριστοφορίδη στις ανακρίβειες Μανδραβέλη: Το ταξίδι για τον Hellas Sat 3 δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ

Ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη... διάθεση της Καθημερινής, προκειμένου να μην παραπληροφορεί το κοινό


Όχι μία, αλλά δύο φορές έδωσε απάντηση στον δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη και την Καθημερινή, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Χριστοφορίδης, για ανακρίβειες που έγραψε τις προηγούμενες μέρες σχετικά με τον ίδιο αλλά και το κόστος του ταξιδιού της ελληνικής αποστολής στην Γαλλική Γουιάνα για την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 3.

Η αρχή έγινε με τον Πάσχο Μανδραβέλη να γράφει ότι τον Νίκο Παππά συνόδευσαν στη Γαλλική Γουιάνα, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, και ο «εκδότης της εφημερίδας Το Χωνί» και νυν σύμβουλος του υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης απάντησε με επιστολή προς την εφημερίδα πως «θα αρκούσε μια απλή ανάγνωση της ταυτότητας της αγαπημένης του Π. Μανδραβέλη εφημερίδας -Στο Χωνί αναφέρομαι- για να διαπιστώσει ότι δεν είμαι πλέον εκδότης. Από τον Νοέμβριο του 2015 για την ακρίβεια». «Εντάξει θα περίμενα μετά από τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία να είχε καλύτερη σχέση με τη διασταύρωση των ειδήσεων που μεταφέρει στο αναγνωστικό σας κοινό», σημείωνε στην επιστολή του.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης αφού αποδέχτηκε το ατόπημα του, επέστρεψε στο θέμα διατυπώνοντας το ερώτημα «πόσο κόστισε αυτό το ταξίδι και ποιο είναι το link της σχετικής δαπάνης στη Διαύγεια;». «Μήπως θα μπορούσε να μας διαφωτίσει, σχετικώς, ο πρώην εκδότης της εφημερίδας και νυν ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης;», αναρωτιόταν στο άρθρο του σκωπτικά.

Το ερώτημα έκανε τον Γιώργος Χριστοφορίδη να επιστρέψει με δεύτερη επιστολή του στην Καθημερινή, στην οποία σημείωσε: «Με χαρά θα γλιτώσω τον κ. Μανδραβέλη και από τον κόπο να ερευνά καθημερινώς τη “Διαύγεια”. Σας ενημερώνω ότι τα έξοδα μετάβασης της ελληνικής αποστολής στη Γαλλική Γουιάνα για την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 3 δεν επιβάρυναν το ελληνικό Δημόσιο ούτε κατά ένα ευρώ. Η ελληνική αποστολή ήταν προσκεκλημένη των διοργανωτών της εκτόξευσης του δορυφόρου που θα καταλάβει την ελληνική τροχιακή θέση».

Και έκλεισε με το εξής: «Στη διάθεσή σας για την κάλυψη και κάθε άλλης τυχόν απορίας σας. Ιδανικά, πριν προβαίνετε σε δημοσιεύματα, ώστε να έχει την ορθή εικόνα το αναγνωστικό κοινό της Καθημερινής».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)