to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 22.12.2019

Πολιτική

Απάντηση Γ. Ψυχογιού στις ακροδεξιές εμμονές Στεφανή: Να διευρυνθεί το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα

«Οι ακροδεξιές και αδιέξοδες εμμονές του κ. Στεφανή για φύλακες προσφύγων σε όλη τη χώρα που - εκτός των άλλων - μας θέτουν εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, θα μείνουν στα χαρτιά. Η απάνθρωπη και ανιστόρητη λογική "να τους κάνουμε το βίο αβίωτο", για να μειώσουμε τις ροές, έχει αποτύχει και οδηγήσει σε πολλαπλές τραγωδίες».


Αναλυτικά η δήλωση του αν. τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ψυχογιού:

Να ανανεωθεί άμεσα και να διευρυνθεί το Πρόγραμμα "ΕΣΤΙΑ" για την φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα που έχει αγκαλιαστεί από την ελληνική κοινωνία και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως καλή πρακτική της χώρας, καθώς εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες στους πρόσφυγες και ομαλή αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Οι ακροδεξιές και αδιέξοδες εμμονές του κ. Στεφανή για φύλακες προσφύγων σε όλη τη χώρα που - εκτός των άλλων - μας θέτουν εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, θα μείνουν στα χαρτιά. Η απάνθρωπη και ανιστόρητη λογική "να τους κάνουμε το βίο αβίωτο", για να μειώσουμε τις ροές, έχει αποτύχει και οδηγήσει σε πολλαπλές τραγωδίες.

Η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η ένταξη θα νικήσουν και πάλι τους αποκλεισμούς και το μίσος».

Οι εμμονές Στεφανή

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, απάντησε με ξενοφοβικά σχόλια και ανακρίβειες που πρόδιδαν άγνοια, στο αίτημα των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης από την Κρήτη, για επέκταση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στο νησί, αντί της λειτουργίας κλειστού κέντρου κράτησης. Χαρακτηριστικότερη από τις φράσεις Στεφανή, αυτή που έλεγε ότι αν συνεχιστεί το πρόγραμμα φιλοξενίας, «είναι σαν να λέμε "ανοίξαμε και σας περιμένουμε"».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)