to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:46 | 02.02.2023

Πολιτική

Απάντηση Φίλη στη διαστρέβλωση: «Ας μην ματαιοπονούν το τρολ της ΝΔ» (βίντεο)

Η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην «είδηση» που αναπαράγουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περί δήθεν «παραδοχής Φίλη» για παρακολούθηση υπουργών επί ΣΥΡΙΖΑ


Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη βουλευτή Α΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Βλέπω ότι σε κάποια φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αναπαράγεται δήθεν «παραδοχή Φίλη» για παρακολούθηση υπουργών επί ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρονται στη συζήτησή μου σήμερα στον ΣΚΑΙ, όπου απάντησα στον ισχυρισμό του υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή ότι σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη υπήρξε «παρακολούθηση υπουργών επί ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης έχει απαντήσει από το βήμα της Βουλής ότι «ποτέ δεν είπα ότι με παρακολούθησε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα βάλετε στο στόμα μου λόγια των τρολ της ΝΔ». Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης είχε χαρακτηρίσει την παρακολούθηση (που δεν έχει επιβεβαιωθεί) αναγκαίο αντίμετρο που είχε λάβει η ΕΥΠ απέναντι σε παρακολουθήσεις από ξένα κέντρα. Προφανώς, τα αντίμετρα, αν υπήρξαν, καλώς υπήρξαν. Αφορούσαν παρακολουθήσεις της τρόικας και των συνομιλιών της, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουν ότι αφορούσαν κρίσιμα εθνικά συμφέροντα.

Αυτό τόνισα στον κ. Καραμανλή που επιχείρησε ένα απαράδεκτο συμψηφισμό για να δικαιολογήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών Μητσοτάκη και την συντελούμενη αντιδημοκρατική εκτροπή. Άλλωστε, αν είχαν υπάρξει υποκλοπές συνομιλιών υπουργών επί ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΥΠ αυτές θα τις είχε φέρει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, όπως επανειλημμένα τον έχει προκαλέσει ο Αλ. Τσίπρας.

Ας μη ματαιοπονούν τα τρολ της ΝΔ. Όπως απέτυχαν να κάνουν με τον κ. Βαρουφάκη, αλλά και άλλους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι δεν θα καταφέρουν να βάλουν ούτε στο δικό μου στόμα, ότι «παρακολουθούνταν υπουργοί επί ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που πολύ καθαρά αρνούμαι σε όλες τις δημόσιες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, στις οποίες συμμετέχω.

Παραθέτω και το βίντεο, όπου τονίζω δυο φορές ότι αναφέρομαι στις δηλώσεις Βαρουφάκη και στους τροϊκανούς: Πρώτα στο 12:35 και κατόπιν ξανά στο 14:35»:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)