to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 13.06.2020

πηγή: gazzetta.gr

Αθλητισμός

Απάντηση 10 ομάδων της Euroleague: Να μείνει ο Παναθηναϊκός, να μη συκοφαντεί ο Γιαννακόπουλος

Η πρώτη ανακοίνωση που γίνεται ποτέ με ενότητα 10 ομάδων (με τα εγγυημένα συμβόλαια) απέναντι σε μία, τον Παναθηναϊκό είναι γεγονός.


Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι 10 ομάδες της Euroleague με εγγυημένο συμβόλαιο καταφέρονται για πρώτη φορά απέναντι σε μία άλλη, τον Παναθηναϊκό. Τι λέει για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το μέλλον του στη διοργάνωση.

Οι υπόλοιπες 10 ομάδες (Εφές, Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Ρεάλ και Ζαλγκίρις) με εγγυημένo συμβόλαιο με κοινή ανακοίνωση έδειξαν πως θέλουν τους... πράσινους στην Euroleague, αλλά τονίζουν πως δεν θα ανεχθούν στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές που υποβαθμίζουν το κύρος της διοργάνωσης, όπως αυτή του κυρίου Γιαννακόπουλου.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τη φήμη και την ακεραιότητα της διοργάνωσης.

  • Διαβάστε σχετικά:

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, οι 10 ομάδες με τα εγγυημένα συμβόλαια αναφέρουν τα ακόλουθα.

1. Και οι 10 ομάδες πιστεύουν στo project της ενωμένης Euroleague Basketball και θα συνεχίσουν να πιστεύουν σε αυτό.

2. Οι ομάδες παραμένουν ενωμένες και δυνατές μαζί, όντας πετυχημένες εξαιτίας της ενότητας.

3. Η εξέλιξη της Euroleague τα τελευταία 20 χρόνια και ειδικότερα την τελευταία 10ετία, έχει δυναμώσει την αποφασιστικότητα της διοργάνωσης να συνεχίζει να χτίζει στην επιτυχία. Να προσπαθεί να πηγαίνει τη Euroleague Basketball στο επόμενο επίπεδο.

4. Η ανάπτυξη είναι εντυπωσιακή. Είμαστε σε επαγρύπνηση και ακολουθούμε την Euroleague, όπως και τα οικονομικά δεδομένα γύρω από αυτή. Αυτό έχει προσελκύσει πολλούς εμπορικούς συνεργάτες που βλέπουν τον τρόπο διοίκησης ως το τέλειο... εργαλείο για να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη πρόοδο.

5. Από το 2000, τότε που η Euroleague παρείχε εγγυημένα συμβόλαια στις ομάδες έχει εγκαθιδρύσει υψηλά standarts αξιοπιστίας. Αυτό περιλαμβάνει οικονομική και πειθαρχική διαφάνεια για να αναφέρουμε μόνο αυτά για τα οποία ερωτηθήκαμε. Αυτά τα standards μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνα των καλύτερων οργανισμών των αθλημάτων στον κόσμο.

Η Euroleague σύμφωνα με κάθε ανάλυση, συνεχίζει να απολαμβάνει την φήμη για την μελλοντική ανάπτυξη της. Οι ομάδες παραμένουν αποφασισμένες στο να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να φέρουν το Ευρωπαϊκό επαγγελματικό μπάσκετ στο επόμενο επίπεδο και να παρουσιάσουν μια διοργάνωση υψηλής ποιότητας αυξάνοντας συνεχώς την δημοφιλία της.

6. Όλες οι ομάδες εκφράζουν την επιθυμία τους να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στο μονοπάτι της Euroleague επειδή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της για 19 χρόνια. Παρόλα αυτά, oι επαναλαμβανόμενες και αβάσιμες συκοφαντίες από τον κ. Γιαννακόπουλο δεν θα γίνουν ανεκτές. Οι ομάδες θα προβούν σε κάθε ενέργεια που θεωρούν απαραίτητη, ώστε να προστατεύσουν τη φήμη και την ακεραιότητα της διοργάνωσης και να διαβεβαιώσουν πως οι ομάδες συμμορφώνονται με κάθε υποχρεώση που έχουν ως μέλη της Euroleague.

Oι ομάδες που υπογράφουν την ανακοίνωση: Εφές, Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Ρεάλ και Ζαλγκίρις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)