to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 15.12.2021

Πολιτική

Απαντήσεις για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας ζητά ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης

Την εκτίμηση πως ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Εύβοια προέβη για άλλη μία φορά σε επικοινωνιακού τύπου εξαγγελίες, έκανε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star Kεντρικής Ελλάδας με τη Θώμη Παληού


Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε για μία ακόμα φορά τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Εύβοιας, την ώρα που η προηγούμενη εξαγγελία του πριν από 1,5 χρόνο για την Παράκαμψη Χαλκίδας, δεν έχει μέχρι σήμερα εξασφαλίσει ούτε χρηματοδότηση, ούτε ώριμες μελέτες, με αποτέλεσμα το έργο να μένει στα χαρτιά.

Με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού ότι ο οδικός άξονας Χαλκίδας-Στροφιλιάς έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει από πού ακριβώς υπάρχει χρηματοδότηση και να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης στους πολίτες της Εύβοιας.

Πρόσεθεσε όμως πως, αυτό που τώρα προέχει, είναι να δοθούν επιτέλους οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Πρέπει, όπως ανέφερε, να υπάρξει πρόβλεψη να δοθούν αποζημιώσεις στον αγροτικό κόσμο που δεν έχει και δεν πρόκειται να πάρει ούτε ευρώ μέχρι την Άνοιξη, να στηριχθούν οικονομικά οι ελαιοπαραγωγοί που δεν ήταν κατ’ επάγγελμα αγρότες και να ενισχυθεί ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Εύβοιας, ο οποίος επλήγη έμμεσα και λογίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ ως μη πληγέντας κλάδος.

Κλείνοντας την αναφορά του, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επεσήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν από την έλευση του βαρύ χειμώνα με τις βροχές και τα χιόνια τις επόμενες ημέρες. «Αφού χάθηκε το 2021 για να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, είπε χαρακτηριστικά, θα πρέπει τις πρώτες μέρες του 2022 να αρχίσουν αμέσως. Δεν χωράει άλλη κωλυσιεργία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)