to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ας απαντήσει λοιπόν ο Κ. Μητσοτάκης

Ελπίζουμε ότι σήμερα δεν θα ακούσουμε ξανά ανοησίες για τη Βενεζουέλα και ότι ο πρωθυπουργός θα είναι σοβαρότερος από την προχθεσινή Λ. Μενδώνη


Ύστερα από μερικές μέρες αβεβαιότητας, ο Κ. Μητσοτάκης κάλυψε τη Λ. Μενδώνη. Ανέλαβε έτσι αυτός την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη. Τώρα αυτός οφείλει απαντήσεις.

Όσο για την υπουργό, σοβαρά εκτεθειμένη και με όλο τον κόσμο του πολιτισμού απέναντί της, να δούμε τώρα τι καθήκοντα θα καταφέρει να ασκήσει.

Ως γνωστόν, η Λ. Μενδώνη έχει δηλώσει ότι τον Λιγνάδη τον γνώρισε τρεις μέρες πριν τον διορίσει. Η στήριξη που της προσέφερε χθες ο πρωθυπουργός, λοιπόν, επιβεβαιώνει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν επιλογή δική του. Και με δική του εντολή τοποθετήθηκε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, αφού προηγουμένως ακυρώθηκε ο διαγωνισμός «για λόγους εθνικού συμφέροντος» - όπως είχαν πει τότε.

Υποθέτουμε ότι σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει ποιο ήταν αυτό το εθνικό συμφέρον που του επέβαλλε να τοποθετήσει τον Λιγνάδη με αλεξίπτωτο. Και μάλιστα χωρίς να τον γνωρίζει καν, παρά μόνο ως ηθοποιό στο σανίδι.

Ακόμα και αν τον ήξερε, ήταν υποχρεωμένος ο πρωθυπουργός να γνωρίζει με τι βαρύνεται ο Λιγνάδης; Προφανώς όχι, παρ' όλο που, όπως φάνηκε, ο κόσμος το είχε τούμπανο.

Αλλά, αφού καλύπτει τη Λ. Μενδώνη, ο Κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη για την προστασία που παρασχέθηκε στον Λιγνάδη επί 15 ολόκληρες μέρες, μέχρι να υπάρξει επώνυμη καταγγελία.

Μια προστασία που παραδέχτηκε στη Βουλή και ο Γ. Γεραπετρίτης. Γιατί δεν έκαναν όσα έκαναν στον αθλητισμό μετά τις καταγγελίες της Μπεκατώρου; Αυτό είναι το ερώτημα.

Τώρα τις απαντήσεις καλείται να τις δώσει ο Κ. Μητσοτάκης.

Ελπίζουμε ότι σήμερα δεν θα ακούσουμε ξανά ανοησίες για τη Βενεζουέλα και ότι ο πρωθυπουργός θα είναι σοβαρότερος από την προχθεσινή Λ. Μενδώνη. Αν και δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι γι' αυτό.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)